Vantaan Koivukylän murhasta epäillyt mies ja nainen määrättiin mielentilatutkimukseen – yrittivät lavastaa tuttunsa henkirikoksesta

Vuonna 1994 syntynyttä miestä ja vuonna 1987 syntynyttä naista epäillään 35-vuotiaan miehen murhasta.

henkirikokset
Kartta Paatsamakujasta.
35-vuotias mies kuoli Vantaan Koivukylässä Paatsamakujalla tapahtuneen henkirikoksen uhrina maaliskuussa.Laura Tolonen / Yle

Vantaan Koivukylässä Paatsamakujalla maaliskuussa tapahtuneesta murhasta epäillyt mies ja nainen on määrätty tänään mielentilatutkimukseen Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

Poliisin mukaan epäillyn murhan uhrina kuollutta 35-vuotiasta miestä oli lyöty teräaseella useita kertoja. Sen jälkeen tekijät olivat jättäneet ruumiin asuntoon, josta vuokranantaja oli löytänyt sen kaksi viikkoa henkirikoksen jälkeen.

Murhan esitutkinta on ollut monivaiheinen. Poliisi epäilee kahden murhasta epäillyn yrittäneen lavastaa vuonna 1993 syntyneen miehen osalliseksi murhaan.

Uhri, lavastettu ja epäillyt tunsivat toisensa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi huhtikuun alussa vuosina 1993 ja 1994 syntyneet miehet sekä vuonna 1987 syntyneen naisen murhasta epäiltyinä.

Huhtikuun puolivälissä poliisi kuitenkin vapautti vuonna 1993 syntyneen miehen, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta.

Rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi Ylelle, että tutkinnassa oli tullut ilmi toimia, joiden perusteella oli syytä epäillä lavastusta.

Kun epäillyn murhan tarkempi tekoaika varmistui, selvisi että vuonna 1993 syntynyt mies ei ollut tekopaikalla henkirikoksen tapahtuessa.

Rikoksen uhri ja molemmat murhasta epäillyt sekä epäillyn lavastuksen kohteeksi joutunut mies tunsivat kaikki toisensa ennalta.

Henkirikos täyttää poliisin mukaan murhan tunnusmerkit, koska se oli tehty suunnitelmallisesti ja erityisen raa'alla tavalla.

Rikoksen esitutkinta jatkuu edelleen. Mielentilatutkimuksen valmistuminen kestää ainakin kolme kuukautta, joten syyte voidaan nostaa vasta syksyllä.

Lisää aiheesta:

Vantaan Koivukylän murhatutkinnassa uusi käänne: 26-vuotias mies yritettiin lavastaa syylliseksi – nyt kahta epäillään murhasta

Vantaan Koivukylän murhasta epäillyillä nuorilla miehillä vakava rikostausta – tuomiot tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä

Poliisi: kolme henkilöä vangittu epäiltynä murhasta Vantaan Koivukylässä

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus