Yksi uusi koronavirustartunta löytyi Länsi-Pohjasta – tilanne on kuitenkin rauhoittumassa ja hoivakotienkin ketjut ovat sammumassa

Lapin sairaanhoitopiirissä edellinen tartunta todettiin yli viikko sitten.

koronavirus
Coronatestning.
Hoitaja ottaa koronavirusnäytettä auton kuljettajalta.Lehtikuva

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä on löytynyt yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta todettiin tiistaina. Se on peräisin aiemmin tunnetusta ketjusta. Edellinen tapaus todettiin lauantaina.

Länsi-Pohjassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 144. Uusien tartuntojen ilmentyminen on kuitenkin harventunut ja viime viikon aikana kukaan ei ole menehtynyt viruksen aiheuttamaan tautiin.

– Vaikka tilanne näyttää menevän rauhallisempaan suuntaan, emme vielä julista epidemiaa päättyneeksi alueella, johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä sanoo.

Tilanteen rauhoittumisesta kertoo myös se, että tartuntaketjut alueen hoitolaitoksissa näyttävät olevan sammumassa. COVID-19 -taudin pitkän itämisajan vuoksi asiaa ei voida kuitenkaan tietää varmuudella.

Lapissa on ollut rauhallinen kuukausi

Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Edellisestä on yli viikko, sillä viimeisin tartunta todettiin viime viikon tiistaina.

– Tämä on ollut hyvin rauhallinen kuukausi koronaviruksen suhteen, infektioylilääkäri Markku Broas sanoo.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettuja tartuntoja on nyt 94.

Koko Lapissa on varmistettu tähän mennessä 238 koronavirustartuntaa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleita on yhdeksän, kaikki heistä Länsi-Pohjan alueelta. Kuolemantapauksia ei ole tullut viikkoon.

Lisää uutisia Lapin koronavirustilanteesta löydät tästä artikkelista.

Edit 20.5.20 kello 16.06: Juttuun on lisätty tietoja Länsi-Pohjan tilanteesta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus