Mikkelissä siilokortteliin nousee 9-kerroksinen asuintalo – rakennuttajana vakuutusyhtiö LähiTapiola

Talon on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

rakennukset
LähiTapiola Savo-Karjalan tulevan rakennuksen havainnekuva.
Havainnekuva Mikkelin entisen valssimyllyn paikalle nousevasta kerrostalosta.LähiTapiola Savo-Karjala

Mikkelissä siilokortteliin entisen valssimyllyn tontille nousee yhdeksänkerroksinen asuin- ja toimistotalo.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola Savo-Karjala rakennuttaa tontille toimistotiloja ja 31 vuokra-asuntoa. LähiTapiola varaa käyttöönsä talon neljä alinta kerrosta, ja vuokra-asuntoja tulee 5. kerroksesta ylöspäin.

Taloa rakennetaan samaa tahtia naapuriin nousevan 14-kerroksisen tornitalon kanssa. Molempia talojen rakentamisesta vastaa Jalon Rakentajat, mutta taloista tulee keskenään erilaiset.

– Tässä on noudatettu arkkitehtuurin hienoa sääntöä, että vanhaa muistuttavan rakennuksen viereinen talo eroaa vanhaa muistuttavasta rakennuksesta. Tässä se on tehty lähinnä värillä. Siilo on vaalea tai valkea, ja viereisestä talosta tulee julkisivultaan tummempi, Jalon Rakentajien hallituksen puheenjohtaja Heikki Toivakka sanoo.

LähiTapiolan talon on tarkoitus valmistua keväällä 2022. Sen asunnot ovat pääosin kaksioita, ja lisäksi taloon tulee joitakin yksiöitä ja kolmioita.

– Tällä hetkellä valmistuu rakennuksen runko. Koronavirus ei ole onneksi sotkenut aikatauluja. Tällaisena haastavana aikana on tärkeää katsoa myös tulevaisuuteen, poikkeusaika ei kestä ikuisesti, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela kertoo yhtiön tiedotteen mukaan.

Jalon Rakentajien Toivakka kertoo runkotöiden valmistuvan ensi vuonna, ja samaan aikaan tehdään rakennusten sisätöitä.

Lue myös:

Mikkeliin nousee oululaisen julkkisrakennuksen 14-kerroksinen "pikkuveli" – esikuva on päätynyt useaan kirjaan ja mediahuomion kohteeksi

Mikkelin viljasiilotontille aiotaan rakentaa 14-kerroksinen asuintalo

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus