Riistaveden yhtenäiskoulun ratkaisuksi esitetään uudisrakennusta

Pohdinnassa on ollut myös osittainen vanhan koulurakennuksen säilyttäminen.

Kuopio
Oppilas tekee koulutehtävää.
Kuvituskuva.Antti Karhunen / Yle

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta esittää Riistaveden yhtenäiskoulun toteutusmalliksi uudisrakennusta. Hanketyöryhmän esityksen mukaan opetus uudessa koulussa voisi alkaa vuoden 2023 syksyllä. Uudisrakennuksen rakentamisen kustannusarvio on runsaat 13 miljoonaa euroa.

Riistavedelle on tulossa alakoulu ja yläkoulu mitoitettuna nykyiselle oppilasmäärälle.

Koulun hankesuunnittelussa on selvitetty uudisrakennuksen lisäksi myös Riistaveden nykyisen, 30 vuotta vanhan laajennusosan säilyttämistä.

Koronaviruksen kaupungin talouteen aiheuttaman notkahduksen takia uutena vaihtoehtona on pohdittu myös Riistaveden nykyisen koulun käyttöiän jatkamista kymmenellä vuodella, jolloin rakennukseen tehtäisiin sisäilmakorjauksia ja viipalerakennus uusittaisiin. Tämä olisi vaihtoehdoista edullisin.

Uudisrakennuksen toteuttamisen vaihtoehtoina on rakentaminen omaan taseeseen tai vuokramalli. Omaan taseeseen rakentamisen laskennallinen kuoletusaika on 30 vuotta.

Vuokramallissa tarjous on saatu 25 vuoden ajalle. Vertailussa vuokramalli on taseinvestointia edullisempi 19 vuoden käyttöikään saakka.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus