Hyppää sisältöön

Eduskunnassa työskentelevällä havaittu koronavirustartunta – hallintojohtaja: "Emme pidä todennäköisenä, että se olisi levinnyt edustajiin"

Tartuntaketjun jäljittäminen eduskunnassa on aloitettu.

Eduskunnan työterveyshuolto ja julkinen terveyshuolto seuraavat tartunnan saaneen vointia. Arkistokuvassa Eduskuntatalo toukokuun alussa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Eduskunnassa työskentelevällä henkilöllä on havaittu koronavirustartunta.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo, että kyseessä ei ole kansanedustaja, mutta muita tietoja tartunnan saaneen henkilön työtehtävistä ei kerrota yksityisyyden suojelemiseksi.

Kyseisen henkilön kanssa työtä tehneet ovat poistuneet eduskunnasta, kunnes varmistutaan siitä, ettei heillä ole tartuntaa. Rauhion mukaan mukaan kyse on muutamista henkilöistä. Altistuneiden joukossa ei ole kansanedustajia.

– Emme pidä todennäköisenä sitä, että tartunta olisi levinnyt edustajiin, Rauhio sanoo.

Rauhion mukaan tartuntatapaus ei aiheuta muutoksia eduskunnan päivärutiineihin.

– Meillä on ollut alusta pitäen olemassa varautumissuunnitelmat ja tilannearviot. Tämänhetkisen tiedon perusteella ei ole mitään syytä puuttua varsinaiseen valtiopäivätoimintaan.

Koronavirustestin positiivinen tulos tuli tänään. Henkilö meni testattavaksi viikon alussa oireiden perusteella. Rauhion mukaan hän ei ole ollut oireisena työtehtävissä eduskunnassa.

– Tässä on ollut onni onnettomuudessa, että tässä on ollut viikonloppu välissä siltä osin, kun olisi ollut mahdollisuus oireettomaan tartuttamiseen.

Tartuntaketjun jäljittäminen on aloitettu. Eduskunnan työterveyshuolto ja julkinen terveyshuolto seuraavat tartunnan saaneen vointia.

Lisää aiheesta:

.
.