1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkeliläinen, nyt on oikea hetki kertoa ajatuksesi Kalevankankaan kehittämisestä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu selvittää kyselytutkimuksella, millaisia palveluja alueelle toivotaan.

tapahtumat
Grön mossbädd i skog.
Kalevankankaalla on monipuolisia ulkoilureittejä. Kuvituskuva.Yle/Mikael Kokkola

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk selvittää kyselyllä millaisia palveluja mikkeliläiset haluaisivat Kalevankankaan alueelle. Alueella on viime vuosina panostettu ympäristöön sekä myös tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Samalla on luotu pohjaa uusien palvelualan yritysten sijoittumiselle alueelle.

– Kyselyyn on jo muutamassa päivässä vastannut yli 250 ihmistä, kertoo ohjelmakoordinaattori Viljo Kuuluvainen Xamkilta.

Kyselyssä on käytössä karttapohjainen kysely- ja analyysityökalu, jota hyödynnetään ensimmäistä kertaa Mikkelissä. Tällä työkalulla vastaajat voivat esimerkiksi sijoittaa alueelle toivomiaan palveluja suoraan kartalle.

Tarkoitus on nyt kerätä aluksi laajasti ideoita ja näkemyksiä. Ideoita kaivataan esimerkiksi alueen tapahtumapalveluista ja tapahtumista, joita voisi sovittaa yhteen alueen kanssa.

Kyselystä tehdään kesän aikana yhteenveto, jota käytetään alueen tuotteistamiseen. Syksyllä edessä on työpajatyyppistä työskentelyä alueella jo toimivien kanssa. Jos vastauksista nousee esille uusia toiveita, niin viestiä viedään myös eteenpäin kaupungille.

Kysely on osa laajempaa selvitystä, jossa alueen nykytila kartoitetaan palvelujen ja yritysympäristön kehittämisen pohjaksi. Työssä tarkastellaan Kalevankankaan aluetta paikallisella, kunnallisella sekä seudullisella tasolla hyödyntäen olemassa olevia tilasto- ja paikkatietoaineistoja.

14. kesäkuuta asti auki oleva kysely löytyy osoitteesta: www.kalevankangasmikkeli.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi