Hyppää sisältöön

Turku palkkaa sittenkin nuoria kesätöihin – myös kesätyösetelit ovat edelleen käytössä

Kesätyöpaikan saa 50 nuorta.

Kesätyöpaikkkoja on tarjolla muun muassa päiväkodeissa. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Koronarajoitusten väheneminen mahdollistaa nuorten palkkaamisen kesätöihin Turun kaupungille.

Työtä on tarjolla noin 50 nuorelle. Kesätyöntekijät valitaan niiden 600 hakijan joukosta, jotka hakivat kesätöitä alkuvuodesta, kertoo Turun kaupunki tiedotteessaan.

Valituille pyritään ilmoittamaan jo tällä viikolla.

Turku ilmoitti huhtikuussa, ettei kesätyöntekijöitä voida tänä kesänä ottaa. Kesätöitä voidaan nyt kuitenkin tarjota rajoitetusti ja turvallisuusasiat huomioiden.

– Kesätyöpaikkoja on tarjolla mm. aluepelastuslaitoksella, päiväkodeissa, Ruissalon camping -alueella sekä vapaa-aikatoimialalla. Työtehtävät ovat avustavia ohjaus- ja järjestelytehtäviä, vaatehuoltoa, siivousta, asiakaspalvelua ja muuta nuorille sopivaa työtä. kertoo nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen.

Kesätyösetelillä töihin

Kaupungilla on edelleen tarjolla myös kesätyöseteleitä, joiden avulla nuoria kannustetaan hakemaan töitä yrityksistä ja yhdistyksistä.

Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa 15–18-vuotiaan turkulaisnuoren kesätöihin.

– Tänä kesänä nuoria halutaan ohjata tehtäviin, joissa kesäavulle on nykyisessä poikkeustilanteessa tavallista suurempi tarve. Kesätyösetelin ideana on, että työnantaja uskaltaa helpommin palkata nuoren, kun omavastuuosuus palkasta jää pieneksi, kertoo Työpisteen vastaava urasuunnittelija Sanna Järvi.

Setelin avulla töihin voi hakea muihin kuin kaupungin tai valtion tehtäviin. Työnantajalla on kuitenkin oltava y-tunnus, joten yksityishenkilö ei voi toimia työnantajana.

Työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa, vaan se voi olla myös lähikunnissa.

.
.