HäSa: Kaupunginvaltuutetun johtamaa hämeenlinnalaisyritystä epäillään asbestipitoisen remonttijätteen hautaamisesta maaperään

Poliisi epäilee tapauksessa työturvallisuusrikosta ja ympäristön turmelemista.

esitutkinta
Varoitus asbestista rakennustyömaalla.
Hämeen Sanomien mukaan Etelä-Suomen avi teki vuonna 2019 yhtiöön viisi työsuojelutarkastusta. Kuvituskuva.Jyrki Lyytikkä / Yle

Hämeenlinnalaista Barreli Kiinteistöt oy:tä epäillään asbestipitoisen remonttijätteen hautaamisesta maaperään. Asiasta kertoi ensin sanomalehti Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille).

Hämeen Sanomien mukaan poliisi epäilee, että yrityksen omistaman kiinteistön remontissa sekä remonttijätteen varastoinnissa ja hävittämisessä on tapahtunut työturvallisuusrikos. Lisäksi poliisi epäilee tapauksessa ympäristön turmelemista Barreli Kiinteistöt oy:n omistamassa osoitteessa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila kertoo Hämeen Sanomille, että tontin maaperästä on löytynyt jonkin verran mahdollista rakennusjätettä. Materiaalista ja jätteen asbestipitoisuudesta ei kuitenkaan ole tietoa.

Barreli Kiinteistöt oy:n toimitusjohtajana toimii Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Puntila (kok.). Puntila kertoo lehdelle, että asiassa on lisäksi epäiltynä yhtiön hallitus.

Hämeen poliisilla on kesken myös toinen esitutkinta, jossa Puntila on yhtenä epäiltynä. Hämeen Sanomat kertoo, että Puntila on pyrkinyt viime talvena pääsemään eroon Vanajan Kiinteistöt oy:n omistamissa tiloissa vuokralla toimivasta yrityksestä aiheuttamalla haittaa, uhkailemalla ja perimällä kiistanalaisia vuokrasaatavia. Puntila on Vanajan Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja.

Puntila vahvistaa Ylelle epäilyn ja sen, että asiat ovat poliisilla tutkinnassa. Puhelimitse tavoitettu Puntila ei halunnut kommentoida asiaa Ylelle enempää.