1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Veteli

Vetelin ja Kaustisen vaaranpaikat halutaan esiin kyselyllä – Vetelissä liikenneturvallisuussuunnitelma on kymmeniä vuosia vanha

Kyselyn jälkeen tehdään maastokäynnit ja laitetaan järjestykseen asiat, jotka pitää korjata.

Vetelissä ja Kaustisella käydään läpi liikenteen vaaranpaikat. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Vetelissä ja Kaustisella on alkamassa liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys. Vetelissä kyse on lähes uudes luomisesta, sillä edellinen ohjelma on 80-luvulta. Kaustisen ohjelma on vuodelta 2005.

Meneillään on toukokuun loppuun asti kysely siitä, millaisia kokemuksia liikkumisesta ja liikenneturvallisuudesta kuntalaisilla on eli kokevatko he liikkumisen turvalliseksi.

– Tämä tähtää siihen, että käydään läpi paikat ja vaikka yksittäiset risteykset, joita ihmiset kokevat ongelmiksi. Sitten tehdään maastokäynnit ja pannaan tärkeysjärjestykseen asiat, joita pitää kehittää, kuvaa Vetelin tekninen johtaja Tero Uusitalo.

Uusitalo toivoo, että kommentteja tulee paljon, sillä nyt puuttuu tieto siitä, miten kuntalaiset Vetelin liikenneolot kokevat ja mitä he pitävät riskeinä.

Kaustisella on viiden vuoden sisällä sattunut kuusi loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta, mutta kuolonkolareilta on vältytty. Vetelissä loukkaantumiset ovat samalla tasolla, mutta kuolemaan johtaneita onnettomuuksia on tapahtunut kaksi.

1950-luvulla syntynyt mies kuoli nokkakolarissa Vetelissä

Pyöräilijä kuoli kuorma-auton törmäykseen Vetelissä

Nyt tarkoituksena on löytää käytännön keinoja, joilla onnettomuudet saadaan vähenemään. Myös turvallisuuden tunnetta halutaan parantaa.

Työn tekevät yhdessä kunnat ja ely-keskus. Suunnitelma ohjaa jatkossa liikenneturvallisuustyötä kunnissa.