1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Uusi kiertoliittymä Rovaniemen Eteläkeskukseen

Rakennustyöt kestävät kesän yli ja valmistuvat loka-marraskuun vaihteessa.

Uuden kiertoliittymän paikka ja rakentamisaikaiset liikennejärjestelyt kartalla. Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen Eteläkeskukseen rakennetaan uusi kiertoliittymä. Kiertoliittymä tulee Teollisuustielle Lautatien ja Suosiolantien risteykseen. Paikka on lähellä Gigantin myymälää.

Samalla uusitaan katujen vanhat rakennekerrokset, asennetaan uudet katuvalot sekä asennetaan uudet viemäri- ja vesijohtoputkistot.

Työt alkavat vanhan päällysteen poistolla ja jatkuvat maanleikkaustöillä. Urakka kestää kesän yli ja valmistuu loka-marraskuun vaihteessa.

Töiden edetessä Teollisuustien läpiajo estetään. Liikenne kaupungin suunnasta Kemin suuntaan onnistuu kuitenkin työn alkuvaiheessa. Kun kaivuutyöt etenevät, liikenne ohjataan kiertotielle Suosiolantien kautta. Kemin suunnasta liikenne ohjataan reitille Teollisuustie-Ahjotie-Hallitie-Suosiolantie-Lampelankatu. Kevyenliikenteen kulku työmaa-alueen ohi järjestetään tilanteen mukaan.

Työmaa vaikuttaa myös paikallisliikenteeseen 1.6. alkaen. Rovaniemen kaupungin mukaan Teollisuustien ja muiden katutyömaiden vaikutuksista paikallisliikenteeseen tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy.