Pääkaupunkiseudun kouluissa lisää oppilaita ja henkilökuntaa altistunut koronatartunnalle – kymmeniä karanteeniin

Espoossa Mattlidenin koulussa kotikaranteeniin on asetettu 20 oppilasta ja Vantaalla Vierumäen koulussa 18 oppilasta. Myös Helsingissä Kannelmäen peruskoulussa on todettu uusia mahdollisia altistumisia.

Kotimaa
Fasaden på Mattlidens skola.
Espoossa Mattlidenin koulussa oppilaita ja henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin korona-altistumisen takia.Yle/Christoffer Kaski

Espoossa Mattlidenin koululla noin 20 oppilasta ja muutama henkilökunnan jäsen on asetettu kotikaranteeniin tästä päivästä lähtien kesäkuun alkuun asti.

Espoon kaupunki tiedottaa, että koronavirustartunnan saanut henkilö oli ollut Mattlidenin koulun tiloissa tämän viikon maanantaina. Espoo ei kuitenkaan tiedotteessaan tarkenna, onko tartunnan saanut henkilö henkilökuntaa, oppilas vai joku koulun ulkopuolinen henkilö.

Espoon lisäksi Vantaalla kahdessa koulussa on ilmennyt koronavirustartunta, jolle on altistunut sekä oppilaita että henkilökuntaa.

Vierumäen koulussa 18 oppilasta ja kaksi koulun henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu kotikaranteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Lisäksi Ruusuvuoren koulussa kotikaranteeniin on laitettu 68 oppilasta ja 2 koulun henkilökuntaan kuuluvaa.

Heidän kaikkien karanteenit alkoivat niin ikään tänään ja kestää kesäkuun ensimmäiseen päivään asti.

Espoossa tai Vantaalla muiden oppilaiden ja henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle, joten koulujen toiminta jatkuu näiltä osin normaalisti.

Espoon tartuntatautiyksiköstä ollaan yhteydessä kotikaranteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin ja henkilökuntaan. Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta saavat tietoa myös Wilman kautta.

Vantaalla oppilaiden huoltajat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta. Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tartuntatauti- ja hygieniayksikkö on yhteydessä kotikaranteeniin asetettaviin ja heidän perheisiinsä.

Kannelmäen koululla uusia altistumisia

Kotikaranteeniin on asetettu oppilaita ja koulun henkilökuntaa myös Kannelmäen peruskoululla Helsingissä.

Kannelmäen peruskoulun altistumisista kerrottiin aiemmin tällä viikolla, mutta nyt karanteeniin on asetettu siis lisää oppilaita ja henkilökuntaa. Tämänkertaiset mahdolliset altistumiset tapahtuivat viime perjantaina Kanneltien toimipisteessä, ja koulu sai tietää asiasta eilen tiistaina.

Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo Ylelle, että uusia karanteeniin asetettuja on yhteensä 20: kaksi opettajaa ja 18 oppilasta.

Hänen mukaansa oppilaat ovat samalta luokalta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus