Useat keskisuomalaistahot vetoavat Jyväskylän lentojen puolesta

Kannonotto on osoitettu ministereille ja lentoyhtiö Finnairille.

Jyväskylä
Kiinasta suojavarusteita kuljettava Finnairin kone laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
Finnair on kertonut tarkastelevansa tulevan talvikauden lentojen tilannetta elokuussa.Ilkka Klemola / Yle

Lukuisat keskisuomalaiset tahot vetoavat Jyväskylän lentojen säilymisen puolesta.

Lentoyhtiö Finnair ilmoitti, ettei se lennä tulevalla kesäkaudella Jyväskylään, eikä moniin muihinkaan maakuntakaupunkeihin. Lentotauko voi jatkua pidempäänkin.

Muun muassa lentoyhtiö Finnairille ja valtiovarainministerille, Eurooppa- ja omistajaohjausministerille sekä liikenne- ja viestintäministerille osoitetussa yhteisessä kannanotossaan Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen kunnat, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen Yrittäjät ja Jyväskylän yliopisto toteavat, etteivät hyväksy lentovuorojen lakkauttamista ja sen aiheuttamia haitallisia vaikutuksia Keski-Suomen elinvoimalle ja saavutettavuudelle.

Keskisuomalaiset toimijat esittävät lentojen palauttamista välittömästi, kun lennot ovat koronavirustilanteen suhteen jälleen mahdollisia.

Kannanoton mukaan näköpiirissä ei ole alueiden kansainvälisen saavutettavuuden kannalta lentoliikenteelle korvaavaa kulkumuotoa.

Kannanotossa todetaan, että Keski-Suomen elinkeinoelämä toimii kansainvälisillä markkinoilla muun muassa metsäteollisuudessa, konepajateollisuudessa ja matkailussa tuottaen kauppataseen ylijäämää eli juuri niitä euroja, joita koronaviruksen aiheuttamasta taantumasta nousemiseksi tarvitaan. Tähän nousuun tarvitaan kannanottajien mukaan siivet.

Eduskunta ei kytke Finnairin tukea maakuntalentoihin, vaikka valtiovarainministeri Katri Kulmuni flirttailikin tuen ja lentojen kytköksellä

Finnairin korona-ahdinko jatkuu - henkilöstöjohtaja: "Lisälomautukset näyttävät väistämättömiltä"

Jyväskylän kaupunginjohtaja: Alamme varmaan viritellä keskusteluja Jyväskylän lennoista Finnairin valtio-omistajan kanssa

Jyväskylän yliopiston vetovoima voi lopahtaa ja vientiyritysten rekrytoinnit tyssätä, jos lennot Jyväskylään loppuvat, arvioivat Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja ja Jyväskylän yliopiston rehtori

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus