Kainuussa on tehty asukaslukuun nähden viidenneksi eniten koronatestejä Suomessa – viimeisimmästä positiivisesta tapauksessa tulee kuluneeksi viikko

COVID-19 pandemian osalta Kainuussa ei ole tällä hetkellä epidemiaa.

koronavirus
Kainuun uuden sairaalan päivystyksen ovi.
Tilanteen rauhoittumisesta huolimatta mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa on hakeuduttava testiin.Jarmo Nuotio / Yle

Kainuussa on tehty asukaslukuun nähden viidenneksi eniten koronatestejä Suomessa. Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarista testauksia ei ole tarvetta lisätä.

– Se on vähintäänkin riittävää suhteessa tapausmääriin.

Kainuun Soten mukaan koronaviruksen ilmaantuvuus on Kainuussa maan kolmanneksi suurin. Viimeisen kolmen viikon aikana on ollut vain yksittäisiä koronatautitapauksia, jotka ovat kaikki jäljitettävissä.

– Viimeisimmästä positiivisesta tapauksessa tulee torstaina kuluneeksi viikko.

Kainuussa on todettu perjantaihin mennessä 72 koronavirustartuntaa. Pa­ran­tu­nei­ta on yli 60. Testejä tehdään Kajaanissa päivittäin 100.

COVID-19 pandemian osalta Kainuussa ei ole tällä hetkellä epidemiaa. Tilanteen rauhoittumisesta huolimatta on syytä pitää huolta hyvästä käsihygieniasta, välttää fyysisiä kontakteja ja pitää noin kahden metrin turvaetäisyys. Mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa on hakeuduttava testiin.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus