Riihimäki avaa uudelleen ikäihmisten palveluja, kesän erikoisuus ovat senioreiden tapaamispaikat puistoissa

Koronan takia tauolla olleita Riihimäen sosiaalipalveluja avataan asteittain. Palveluita käynnistetään kesäkuun alusta lähtien.

koronavirus
Mommo käyttä kännykkää kotona
Riihikotiin on Riihimäellä hankittu tablettitietokoneita, joilla parannetaan vanhusten ja omaisten välistä yhteydenpitoa.Jaani Lampinen / Yle

RiihimäkiRiihimäen sosiaalipalveluja käynnistellään uudestaan koronaepidemien laannuttua vähitellen.

Riihimäen työ- ja päivätoimintakeskus Rivakka avaa ovensa supistetuin ryhmin heti kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Ryhmät työskentelevät suljetusti ja erillään muista ryhmistä altistusriskin pienentämiseksi.

– Karanteenin kaltaisten olosuhteiden jatkuminen on ikäihmisten hyvinvoinnin kannalta jatkuvasti haasteellisempaa, joten meidän on vallitsevassa tilanteessa etsittävä uusia ratkaisuja,kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaa tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Ikäihmisten palvelussa perinteisten päivätoimintojen sulku jatkuu kuitenkin kesän yli.

Poikkeuksen muodostaa muistisairaiden päivätoiminta Rentukka, joka avaa palveluitaan joillekin omaishoidon tuen piirissä oleville asiakkaille.

Senioripuistopisteitä eri puolille kaupunkia

Kesä- ja heinäkuun ajaksi avataan myös uusi ikäihmisille suunnattu toiminto nimeltä Senioripuistoilu. Pisteitä perustetaan kymmeneen paikkaan ympäri kaupunkia.

Ulkotiloissa tapahtuvalla toiminnalla halutaan luoda turvallinen ikäihmisten kokoontumis- ja kohtaamismahdollisuus korona-arjen helpottamiseksi. Senioripuistoilusta kerrotaan lisää ensi viikolla.

Riihimäen sosiaali- ja terveyspalveluista on koronapandemian aikana soitettu säännöllisesti päivätoimintojen asiakkaille ja omaishoitajille sekä avoimien toimintojen tutuille ikäihmisille.

– Jos jollakin on tiedossa henkilö, joka hyötyisi ja ilahtuisi säännöllisestä yhteydenpidosta, asiasta voi ilmoittaa ottamalla yhteyttä Akuuttiin arkiapuun, toivoo Jouni Sakomaa.

Vanhainkotiin turvallinen kohtaamispaikka ja tablettitietokoneita

Riihikodin sisätiloihin on myös valmistumassa asukkaiden ja heidän läheisten kohtaamispaikka, jossa omainen ja asukas voivat tavata toisensa turvaväli huomioiden.

Riihikodille on hankittu 15 tablettitietokonetta, joilla voi pitää yhteyttä omaisiin. Tabletit mahdollistavat esimerkiksi kuvapuhelut omaisen ja asukkaan välillä. Koneet otetaan käyttöön mahdollisimman pian.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus