Lähes kaikki KAOn ja KAMKin opiskelijat valmistuvat koronasta huolimatta

Koronapandemia toi haasteita pääasiassa tutkintonäyttöjen ja työharjoitteluiden suorittamiseen.

koulutus
En bricka med champagne eller mousserande vin står på ett bord. I bakgrunden synd flera personer i festkläder.
Lähes kaikki kainuulaisopiskelijat pääsevät kilistelemään valmistujaisten kunniaksi aivan suunnitellusti. Kuvituskuva. Mostphotos

Koronaviruksen aiheuttamat järjestelyt eivät ole vaikuttaneet valmistumisaikatauluihin Kainuun ammattioppilaitoksessa. Etäopiskelu ja tutkintonäytöt on pystytty toteuttamaan rajoituksista huolimatta, kertoo KAOn rehtori Raimo Sivonen.

– Valmistumisen rytmi on mielestäni ollut sama, kuin ennen koronaakin. Osalle opiskelijoista on annettu mahdollisuus toteuttaa näyttöjä oppilaitoksen tiloissa turvallisissa olosuhteissa, jos niitä ei työpaikoilla ole pystytty järjestämään.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa vain muutaman opiskelijan valmistuminen siirtyy koronakriisin takia, kertoo rehtori Matti Sarén.

Suurimpia ongelmia KAMKilla aiheuttivat valmistuvien harjoittelut, jotka peruuntuivat pandemiatilanteen takia. Mutta esimerkiksi liikunnanohjaajaopiskelijat ovat voineet korvata harjoittelunsa KAMKin Jumppakamu-sivustolle tehtävillä videoilla.

– Meillä oli vakaa tahto tukea valmistumista kaikin tavoin. Jos ei muuten päässyt harjoittelua tekemään, niin pyrittiin löytämään vaihtoehtoisia keinoja, Sarén sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus