Mies pahoinpideltiin ja jätettiin talvisessa kelissä metsään ilman paitaa ja kenkiä ‒ poliisin mukaan Itä-Helsingin tapahtumien motiivi yhä epäselvä

Rikoksesta epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä. Tapaus siirtyi tällä viikolla syyteharkintaan.

poliisitutkinta
Poliisin hihamerkki
Poliisi on tutkinut Itä-Helsingissä sattuneita tapahtumia viime maaliskuulta.Timo Nykyri / Yle

Poliisi kertoo tutkineensa Itä-Helsingissä maaliskuussa tapahtunutta törkeää ryöstöä ja törkeää vapaudenriistoa. Juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

Rikoksesta epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä. Myös asianomistaja on samaan ikäluokkaan kuuluva mies. Uhri ja osa asianomistajista tiesivät toisensa jo entuudestaan.

‒ Epäiltyjen tekojen motiivi on edelleen epäselvä, mutta taustalla ovat mahdollisesti aikaisemmat ristiriidat epäiltyjen ja asianomistajan välillä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Järmälä Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, miten maaliskuun 30. päivän tapahtumien epäillään edenneen esitutkinnan perusteella.

Poliisin mukaan asianomistaja oli pakotettu käsiaseella uhaten henkilöautoon hänen kotinsa edustalla Herttoniemessä. Tämä oli tapahtunut puolenyön jälkeen.

Myös autossa asianomistajaa oli uhkailtu aseella, jottei tämä pääsisi pakenemaan. Auto oli ajettu Herttoniemestä Vuosaareen Kallvikinniementien päädyssä sijaitsevan uimarannan pysäköintialueelle.

Miestä oli potkittu ja lyöty parkkialueen viereisessä metsikössä. Lisäksi epäillyt olivat uhanneet ampua miestä aseella.

Pahoinpitelyn yhteydessä mieheltä anastettiin rannekello, puhelin ja avaimet, mutta myös päällysvaatteet. Epäillyt olivat jättäneet miehen metsään ilman paitaa ja kenkiä, ja poistuneet itse paikalta.

Uhri oli kävellyt paljain jaloin hakemaan apua. Lämpötila oli ollut nollan tuntumassa. Lehdenjakajan avulla mies oli saanut soitettua hätäkeskukseen.

Vähän ennen kuin poliisille oli tullut ilmoitus ryöstöstä, poliisipartio oli pysäyttänyt tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton tarkoituksenaan tarkistaa kuljettajan ajokunto. Poliisi olikin ottanut kuljettajan ja kyydissä olleet henkilöt kiinni.

Yksi epäillyistä kertoi poliisille ensin henkilötietonsa väärin. Tämän takia häntä epäillään myös väärän henkilötiedon antamisesta. Lisäksi samaa henkilöä epäillään ampuma-aserikoksesta. Kahta mukana olleista miehistä epäillään myös huumausainerikoksista.

Poliisin mukaan ase, jolla epäillyt olivat uhkailleet, on yhä kateissa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus