Jyväskylän kaupunki selvittää Lutakonaukion vuokraamista terassialueeksi – "Suhtaudumme myönteisesti", sanoo viestintäjohtaja

Lupaprosesseja terassien avaammiseksi pyritään nopeuttamaan.

Lutakossa on tänä kesänä tapahtumien suhteen hiljaista. Kuva: Antti Seppälä / Yle

Festivaaleista vapautuneelle Lutakonaukiolle voi kesällä nousta jättiterassi. Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpään mukaan alustavia kyselyitä on tullut alueen vuokraamisesta ravintoloiden terassikäyttöön.

– Viime viikkoina kiinnostusta on tullut jonkin verran, ja kaupunki suhtautuu asiaan hyvin myönteisesti. Tähänhän liittyy paljon erilaisia lupaprosesseja, joita parhaillaan selvitetään, Mäenpää kertoo.

Kaupunkirakennelautakuntaan lähtee ensi viikolla esityslista lupien järjestelyyn liittyen, ja kesäkuun alussa lautakunta käsittelee kokouksessaan lupa- ja päätösprosessien nopeuttamista.

– Tällä hetkellä kyselyitä on tullut vain Lutakonaukiosta, mutta samalla kun lautakunta käsittelee sitä, niin arvioidaan ennakoiden varmaankin muitakin alueita, kuten Asema-aukiota ja kävelykatua.

Mäenpään mukaan koko Lutakonaukiota ei ole aikomus muuttaa terassialueeksi. Muuta arviota hän ei terassien koosta uskalla vielä antaa.

– Eiväthän ne voi olla mitään valtavan suuria, mutta en pysty sanomaan tarkemmin ennen kuin virallisia anomuksia on tullut ja lupa-asiat on käsitelty.

Jyväskylän kaupunki ei ole Mäenpään mukaan aktiivisesti ryhtynyt järjestämään ohjelmaa alueille, joilta festivaalit ja muut kesän tapahtumat on peruttu. Ideoita keskustan elävöittämiseksi on kuitenkin viritelty.

– Odottelemme kuitenkin, mitä maan hallitus 1.6. määrittelee ja mikä on niissä puitteissa mahdollista. Kaikki on nyt vasta idean tasolla.

Lue lisää: