Koronapandemia hiljensi juhlavaatekauppaa Oulussa – myynnin arvioidaan vilkastuvan koronarajoitusten osittain purkauduttua

Vaatemyymälöistä kerrotaan, että pienen piirinkin juhliin halutaan pukeutua nätisti.

juhlavaatteet
Juhlapukujan Oulun Sokoksella.
Juhlavaatteiden kauppa on piristymässä, Oulun Sokos Pukumiehen naisten pukeutumisen osastolta ustotaan. Rekeissä riittää nyt mekkoja, kun menekki on vielä ollut viime kevättä vaisumpaa.Hanna Holopainen / Yle

Juhlavaatekauppa on ollut hieman normaalia kevättä hiljaisempaa koronapoikkeustilan vuoksi. Näin kerrotaan Oulussa vaateketju Haloselta sekä Sokos Pukumiehen naisten pukeutumisen osastolta.

– Kieltämättä jonkin verran juhlaa on myyty vähemmän. Paitsi viime viikkoina kysyntä on lisääntynyt. Rippityttöjä on ollut paljon liikenteessä, kun rippijuhlat pidetään joka tapauksessa, sanoo myyntialuevastaava Liisa Lumme Sokokselta.

Myös Haloselta kerrotaan, että päätös rippijuhlien järjestämisen mahdollisuudesta on piristänyt nuorison juhlavaatekauppaa muutoin aiempaa hiljaisempana keväänä.

Ouluun vastikään rantautuneesta Kekäleestä sanotaan, että juhlavaatekauppa on käynyt lähes normaaliin tahtiin. Myymäläpäällikkö Marika Lassilan mukaan naisten juhlavaatteita hankitaan kevään valmistujaisiin, vaikka suuremmat juhlat siirtynevät kesän lopulle.

– Moni haluaa hankkia juhlamekon jo nyt perhepiirin pienempiäkin juhlia varten.

Lassila toteaa, että asiakkaat ovat hyvin tietoisia siitä, että loppukesästä myös kesäkauden juhlavaatevalikoima on jo pienempi, joten moni on liikkeellä nyt.

Myös Valkeassa sijaitsevan Sokos Pukumiehestä kerrotaan, että perhepiirissäkin juhlimiseen halutaan satsata.

– Iso päivä kaikille valmistuville, miksi sitä ei juhlittaisi. Nythän se rajakin kasvoi, yli viidenkymmenen hengen juhlia ei saa pitää. Mutta harvoin varmaan perhejuhlat ovatkaan sen isompia, Liisa Lumme pohtii.

Lumme onkin vakuuttunut, että koronarajoitusten purkaminen vilkastuttaa myyntiä toukokuun loppua kohti.

– Valikoimat ovat tosi hyvät. Tavaraa on normaaliin tahtiin ja kuitenkin sitä kauppaa on tehty jonkin verran vähemmän.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)