Matkustajakone syöksyi alas Pakistanissa – ainakin 100 ihmisen uskotaan kuolleen

Lentokone putosi asuinalueelle Karachissa. Arviot kuolonuhreista vaihtelevat. Lähes kaikki koneessa olleet saivat surmansa.

Pakistan
Pakistanissa tuhoisa lentoturma
Pakistanissa tuhoisa lentoturma

Pakistan International Airlinesin matkustajakone on pudonnut Karachin kaupunkiin Pakistanissa. Lentokoneessa oli onnettomuushetkellä 91 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä, maan ilmailuviranomaiset kertovat.

Tiedot kuolonuhreista vaihtelevat. Karachin pormestarin Wasim Akhtarin mukaan kaikki koneessa olleet saivat surmansa, uutistoimisto AP raportoi. Aluehallinnon tiedottajan mukaan ainakin yksi matkustaja selvisi turmasta.

Lahoresta ilmaan noussut Airbus A320 -matkustajakone putosi asuinalueelle lähelle Karachin lentokenttää. Pormestari Akhtarin mukaan kone osui viiteen tai kuuteen asuinrakennukseen. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka moni asukas on kuollut tai loukkaantunut onnettomuudessa.

Pakistanin kartta johon merkittynä Karachi ja Lahore.
Seppo Suvela / Yle

Pakistanin ilmailuviranomaisten mukaan lentäjä oli ennen onnettomuutta lähettänyt hätäkutsun ja kertonut menettäneensä yhden moottorin.

Uutistoimisto AP:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan lentokone vaikutti yrittävän laskeutumista kaksi tai kolme kertaa ennen kuin se syöksyi lentokenttää reunustavalle asuinalueelle.

Paikallinen asukas Abdul Rahman kertoi AP:lle, että matkustajakone teki ainakin kolme kierrosta lentokentän yllä ennen törmäystä asuinrakennuksiin.

Lentoyhtiön tiedottajan mukaan lennonjohto menetti yhteyden koneeseen puoli kolmen jälkeen paikallista aikaa.

Arkistokuvaa Pakistan International Airlinesin A320 -matkustajakoneesta
Arkistokuvaa Pakistan International Airlinesin A320 -matkustajakoneesta.imago/Aviation-Stock/ All Over Press

Turmapaikan suunnasta on noussut savua ja sinne on lähetetty ambulansseja. Raunioista on pakistanilaislähteiden mukaan kaivettu parikymmentä ihmistä, osa hengissä (siirryt toiseen palveluun).

Onnettomuuspaikalta on löydetty ainakin 40 ihmisen ruumiit, pelastusviranomaiset kertovat.

Silminnäkijätietojen mukaan useita ihmisiä kuoli myös alueella, jonne kone putosi.

Pakistan aloitti matkustajalentoliikenteen uudelleen viime viikonloppuna, kun koronaviruspandemian takia määrättyjen matkustusrajoituksia höllennettiin.

Lähteet: Reuters, AP, STT

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus