Kainuussa ei ole tällä hetkellä koronaepidemiaa – kajaanilaiset eivät silti hylkäisi turvavälejä

Kaupunkilaiset iloitsevat rauhallisesta koronatilanteesta, mutta suhtautuvat siihen varautuneesti.

koronavirus
Käsiä pestään
Käsihygienia on hyvä muistaa, vaikka epidemia ei Kainuussa juuri nyt riehukaan. Kuvituskuva. Pasi Takkunen / Yle

Kainuussa on todettu tähän mennessä 72 koronavirustartuntaa, joista viimeisin yli viikko sitten. Viimeisen kolmen viikon aikana maakunnassa on todettu vain yksittäisiä koronavirustapauksia, jotka ovat kaikki jäljitettävissä. Kainuun soten mukaan nyt voidaan sanoa, että Kainuussa ei ole tällä hetkellä koronavirusepidemiaa.

Pienen katugallupin mukaan kajaanilaiset ottavat rauhallisen tilanteen vastaan iloisena, mutta varautuneesti. Vaikka rajoituksia puretaan, eivät kaupunkilaiset kuitenkaan halua luopua henkilökohtaisista varotoimista kuten turvaväleistä.

– Etäisyydet on pidettävä. Ei sitä tiedä, olenko minä vaikka kantaja, vaikka ei ole oireita. Kaikkien pitäisi ottaa nämä asiat huomioon, sanoo Riitta Kananen.

– Tilanne näyttää hyvälle, mutta kaikilla on varmasti takaraivossa vielä se, tuleeko epidemia uudelleen. Toivottavasti varotoimenpiteillä saadaan virus kukistettua, jatkaa Auli Karhu.

Pientä helpotusta on kuitenkin ilmassa.

– Uskon, että kesästä tulee parempi kuin mitä tilanne oli pahimmillaan kaksi kuukautta sitten. Kunhan pestään käsiä, pidetään hanskoja ja jos vaikka julkisissa kulkuvälineissä pidettäisi maskia, Heikki Karppinen pohtii.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus