Pakistanin lentoturmassa 97 kuolonuhria – lentäjä teki ilmoituksen moottoriviasta ennen maahansyöksyä

Silminnäkijätietojen mukaan lentokone aiheutti pudotessaan räjähdyksen.

Pakistan
Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä lentokoneen ja tuhoutuneiden rakennusten raunioista.
Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä lentokoneen ja tuhoutuneiden rakennusten raunioista.Shahzab Akber / EPA

Karachissa Pakistanissa perjantaina tapahtuneessa lentokoneturmassa on kuollut paikallisten viranomaisten mukaan 97 ihmistä. Virallisten tietojen mukaan kaksi koneen matkustajaa selvisi onnettomuudesta hengissä.

Uutistoimistojen tietojen mukaan Airbus A320 -lentokoneessa oli 91 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä. Kone tippui keskelle asutettua aluetta lähellä Karachin lentokenttää. Kone oli lähellä maata ja laskeutumaisillaan kiitoradalle, kun se iskeytyi asutuksen keskelle ilmeisesti konerikon takia.

Lentokoneen lentäjä oli tehnyt hätäilmoituksen hetkeä ennen koneen maahansyöksyä. Ilmoituksen mukaan koneen moottori oli lakannut toimimasta.

Silminnäkijätietojen mukaan kone aiheutti asutusalueelle pudotessaan räjähdyksen. Silminnäkijät kertoivat myös, että ihmisiä kuoli tai loukkaantui alueella, jonne kone putosi.

Pakistanin kartta johon merkittynä Karachi ja Lahore.
Seppo Suvela / Yle

Lento oli lähtenyt Lahoren kaupungista ja sen oli määrä laskeutua Karachiin Jinnahin kansainväliselle lentoasemalle. Pakistanissa aloitettiin kaupallinen lentoliikenne uudelleen koronarajoitusten hellitettyä vain muutama päivä sitten.

Kirjava lento-onnettomuuksien historia

Pakistanissa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia lento-onnettomuuksia sotilas- ja matkustajalentokoneille sekä helikoptereille.

Vuonna 2010 Airblue-lentoyhtiön kone syöksyi maahan lähellä Islamabadia. Pakistanin historian synkimmässä lento-onnettomuudessa kuoli 152 lennolla ollutta ihmistä. Vuonna 2016 PIA:n lentokone syttyi palamaan, kun toinen sen potkuriturbiinimoottoreista rikkoutui kesken lennon. Turmassa kuoli yli 40 ihmistä.

PIA oli yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä 1970-luvulle asti, minkä jälkeen sen maine on vajonnut lukuisien lentojen peruuntumisten ja myöhästymisten sekä talousvaikeuksien vuoksi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 23.5. klo 6.03: Tarkennettu tietoa kuolleiden määrästä.

Lue lisää:

Matkustajakone syöksyi alas Pakistanissa – ainakin 100 ihmisen uskotaan kuolleen

Lähteet: STT-AFP, Reuters