Hertz yrityssaneeraukseen – Autovuokraamon Euroopan toiminta jatkuu ennallaan

Lentoliikenteen vähentyminen on vienyt 102 vuotta toimineen yhtiön syviin talousvaikeuksiin.

autovuokraamot
Hertzin opaskyltti San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla.
Hertz-autovuokraamoketju on panostanut etenkin lentokentille. Tämä on kostautunut koronaviruksen suljettua lentoliikennettä. Justin Sullivan / AFP

Autovuokraamo Hertz ilmoitti perjantaina hakeutuvansa Yhdysvalloissa yrityssaneeraukseen.

Yrityksen talousvaikeudet johtuvat lentoliikenteen vähentymisestä, mikä on ajanut yhtiön lähelle maksukyvyttömyyttä.

Maaliskuun lopulla Hertz Global Holdings -yhtiöllä oli 18,7 miljardia dollaria velkaa ja ainoastaan yksi miljardi käytettävissä olevaa rahaa, uutistoimisto AP raportoi.

Yhtiö on myös kärsinyt toistuvista vaihdoksista sen korkeimmassa johdossa. Hertz nimitti viime viikolla neljännen toimitusjohtajansa kuuden vuoden aikana.

– Mikään liiketoiminta ei pärjää ilman liikevaihtoa, yhtiön aikaisempi toimitusjohtaja Kathryn Marinello luonnehti tilannetta pari viikkoa sitten tiedotustilaisuudessa.

– Yhtiöiden varannot pystyvät kantamaan niitä vain tietyn matkaa, hän jatkoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Yhtiön hakeutuminen yrityssaneeraukseen ei tullut markkinoille yllätyksenä. Hertz varoitti ensimmäisen vuosineljänneksen yhteydessä julkaistussa raportissa talousvaikeuksista, jotka voivat pahimmillaan estää yhtiön toiminnan.

Yhdysvaltalaiseen tuomioistuimeen nyt jätetyllä hakemukselle ei ole vaikutusta Hertzin toimintaan Euroopassa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa yhtiö tiedotti. (siirryt toiseen palveluun)

Hertz vetoaa Yhdysvaltain konkurssilainsäädännön 11. pykälään, joka vastaa lähimmin suomalaista yrityssaneerausta.

Mikäli yrityssaneerauksen ehdot täyttyvät, velkojien täytyy tyytyä siihen, että velkaa ei makseta aivan kokonaan takaisin. Yhtiö voi kuitenkin todennäköisesti jatkaa toimintaansa.

Lähteet: AP, Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus