Egyptin turvallisuusjoukot surmasivat 21 epäiltyä militanttia

Sisäministeriön mukaan surmatut suunnittelivat terrori-iskuja paastokuukausi ramadanin päätösjuhliin.

Egypti
Ambuölansseja sairaalan edustalla Egyptissä.
Pohjois-Siinaissa myös ambulanssit ja terveydenhoitohenkilökunta ovat viime vuosina joutuneet ääri-islamistien hyökkäysten kohteeksi. Arkistokuva vuodelta 2015.EPA

Egyptin turvallisuusjoukot ovat surmanneet 21 epäiltyä militanttia Pohjois-Siinaissa, maan valtiollinen tv-kanava raportoi lauantaina.

Kanavan Egyptin sisäministeriöltä saaman tiedon mukaan surmatut olivat ääri-islamisteja, jotka suunnittelevat terrori-iskuja ramadanin päätösjuhliin. Muslimien paastokuukauden päättymistä juhlistetaan huomenna.

Sisäministeriö ei tarkentanut, milloin turvallisuusjoukot surmasivat epäillyt. Ministeriö mukaan terroristit kuolivat tulitaistelussa, jossa myös kaksi poliisia haavoittui.

Turvallisuusjoukot löysivät epäiltyjen käyttämästä asunnosta konetuliaseita ja räjähdevöitä, uutistoimisto AFP kirjoittaa.

Egypti on kamppailut pitkään islamistisia terroristeja vastaan Siinain niemimaalla. Taistelu on kiihtynyt sen jälkeen, kun muslimiveljeskuntaan kuulunut presidentti Muhammad Mursi syrjäytettiin vuonna 2013.

Lähteet: Reuters, AFP