1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen poikkeusolojen johtoryhmä pohtii tulvatilannetta – esillä myös Pulkamontien terveysaseman evakuointi

Kaupunki on varautunut evakuoimaan suurtulvan alta Pulkamontien terveysaseman ja kuntoutussairaalan.

Rovaniemi
Pulkamontien terveyskeskus Rovaniemi
Pulkamontien terveysasema voidaan joutua evakuoimaan suurtulvan alta.Yle / Raimo Torikka

Rovaniemen poikkeusolojen johtoryhmä pohtii tänä aamuna tulvasuojauksen lisätoimien tarvetta. Esillä on muun muassa Saarenkylässä sijaitsevan Pulkamontien terveysaseman ja kuntoutussairaalan mahdollinen evakuointi.

Kaupunki on varautunut evakuoimaan (siirryt toiseen palveluun) suurtulvan alta terveysaseman ja kuntoutussairaalan potilaat pääosin Sairaalakadun entiselle terveysasemalle.

Sairaalakadun sisäilmaongelmaisesta kiinteistöstä otettaisiin käyttöön vain ongelmattomat tilat. Tiloja on valmisteltu huhtikuun alusta lähtien ja siellä on jo tehty viranomaistarkastus. Jos evakuointiin päädytään, tiloissa tehdään vielä perusteellinen siivous ja tehostetaan ilmanvaihtoa ja -puhdistusta.

Poikkeusolojen johtoryhmä käy maanantaiaamuna läpi ajankohtaisen tulvaennusteen ja harkitsee sen pohjalta mahdollisia suojaustoimia.

Rovaniemen kaupunki on jo suojannut useita kiinteistöjään, sillä odotettavissa on yksi mittaushistorian suurimmista tulvista. Lämmin sää on viikonloppuna nopeuttanut lumen sulamista.

Lue myös:

Rovaniemen Saarenkylään tehdään lisäaluesuojauksia tulvan varalta

Suurtulvan uhkaama Lapin maakuntamuseo varautuu evakuoimaan arvokokoelmansa – äärettömän harvinainen lintukokoelma suojaan

Rovaniemellä aukaistaan tulvaneuvontapuhelin