Amfetamiinia, ajokieltoja ja sakkoja – Poliisi valvoi mopoliikennettä Länsi-Uudellamaalla ja pitää tuloksia huolestuttavana

Useamman tunnin valvontajakson tuloksena ajokieltoon määrättiin kahdeksan mopoilijaa, sakkoja tai rikesakkoja kirjoitettiin 44 kappaletta.

Poliisiyksiköt ovat pysäyttäneen takaa-ajon jälkeen yhden karkuun yrittäneistä mopoilijoista. Kuva: Länsi-Uudenmaan poliisi

Länsi-Uudenmaan moottoripyöräpoliisit ja autopartiot tekivät moporatsioita Espoossa, Kirkkonummen Veikkolassa, Karkkilassa, Tammisaaressa sekä Vihdin Otalammella ja kirkonkylällä.

Useamman tunnin kestäneen valvontajakson aikana tarkastettiin noin 70 mopoa. Karkuun yritti kolme kuljettajaa, joista

  • 60-luvulla syntyneellä Espoossa kortitta moottoripyörällä ajaneella miehellä oli hallussaan amfetamiinia
  • 14-vuotiaalla teinillä oli Tammisaaressa allaan rekisteröimätön ja vakuuttamaton moottoripyöräksi luokiteltava crossipyörä
  • kolmannella karkuun yrittäneellä oli Tammisaaressa moottoripyöräksi viritetty mopo

Kaikki kolme saatiin kiinni ja tapauksia tutkitaan törkeäinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Huumausaineen hallussapitäjä saa lisäksi rikosnimikkeen huumausainerikos, minkä takia hänet myös otettiin kiinni.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan nuoriso käyttäytyi kaikkein huonoimmin Tammisaaressa, missä muun muassa kolme teiniä tuli häiritsemään poliisia. Nuoret haettiin niin sanotulla maijalla poliisiasemalle, jossa heille annettiin sakot niskoittelusta.

Valvonnan aikana ajokieltoon määrättiin kahdeksan ihmistä, rekisterikilpiä poistettiin 16 moposta, sakkoja ja rikesakkoja kirjoitettiin yhteensä 44 kappaletta.

Poliisi muistuttaa, että vanhemmat, jotka esimerkiksi hankkivat jälkikasvulleen rekisteröimättömiä crossipyöriä, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, ettei niillä ajella yleisillä teillä. Osalla viritettyjen mopojen haltijoiden vanhemmat ovat tukeneet niiden virittelyä. Poliisi joutuukin vielä muistamaan useita vanhempia sakolla.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo jatkavansa tehostettua valvontaa.