Hyppää sisältöön

Israelin pääministeri Netanjahu oikeuteen: "Jatkan Israelin johdossa"

Virassa oleva pääministeri joutuu oikeuden eteen ensimmäistä kertaa Israelin historiassa.

Pääministeri Benjamin Netanjahua vastaan on nostettu syytteet muun muassa luottamusaseman väärinkäytöstä ja petoksesta. Kuva: Ronen Zvulun / AFP

Israelin pääministeri ja oikeistolaisen Likud-puolueen johtaja Benjamin Netanjahu vastaa oikeudessa syytteisiin lahjonnasta, vallan väärinkäytöstä ja petoksesta.

70-vuotias veteraanipoliitikko kiistää syytteet jyrkästi ja sanoo joutuneensa poliittisen ajojahdin kohteeksi. Netanjahun mukaan kyse on "vallankaappausyrityksestä".

Netanjahu sanoi oikeuteen saapuessaan, että hän jatkaa Israelin johtajana. Hän myös sanoi olevansa syytön. Netanjahun mukaan hänet yritettiin saada ansaan, mutta hän on yhä pystyssä.

Syytelista on pitkä. Israelin pitkäaikaisimman pääministerin epäillään ottaneen vastaan arvokkaita lahjoja, lähinnä savukkeita ja shamppanjaa vaikutusvaltaisilta liikemiehiltä vastineeksi palveluksista.

Netanjahua syytetään myös yrityksestä hankkia myönteistä julkisuutta Yediot Ahronot -lehdessä lupaamalla vauhdittaa levikinnostokampanjaa. Häntä vastaan on nostettu syyte myös Bezeq-tietoliikenneyhtiön toiminnan edistämisestä

Israelin lain mukaan henkilö ei voi toimia ministerinä, jos häntä kohtaan nostetut syytteet ovat vakavia. Pääministeriä tämä lainkohta ei koske.

Lue lisää:

.
.