Hyppää sisältöön

Pellon kulotus karkasi Tervolassa – pelastuslaitos joutui katkaisemaan junaliikenteen sammutustöiden ajaksi

Muutaman hehtaarin maastopalo tuhosi myös kolme tyhjillään ollutta rakennusta.

Maastopalon sammutustöiden vuoksi pelastuslaitos joutui keskeyttämään joksikin aikaa junaliikenteen Rovaniemeltä ja Rovaniemelle. Kuvituskuva. Kuva: Annu Passoja / Yle

Pelastuslaitos on joutunut katkaisemaan junaliikenteen maastopalon sammutustöiden ajaksi Tervolassa. Louentien eteläpäässä kulotuksesta syttynyt maastopalo rajautuu junanrataan, joten pelastustoimien turvallisuuden varmistamiseksi junaliikenne keskeytettiin.

Pelastuslaitoksen arvio oli, että työt ja katkos kestävät korkeintaan tunnin. Katkos viivästytti sekä Rovaniemelle että Rovaniemeltä Kuopioon matkalla olleita kaukojunia.

Pelastuslaitoksen mukaan tuli poltti viitisen hehtaaria peltomaata, mutta myös pellolla olleet ladot ja navettarakennus kärsivät palossa.

24.5. kello 16.21 Täsmennetty palaneiden rakennusten lukumäärää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).