Kela, Verohallinto ja monet muut viranomaiset saattavat jatkossa palvella saman katon alla – ja entistä myöhempään illalla

Uusia keskitettyjä asiointipisteitä perustellaan palvelujen paremmalla saatavuudella ja joustavammilla aukioloajoilla.

Valtion virasto
TE-palvelutoimisto.
Kaavailtu uudistus toisi eri viranomaisten palvelut laajemmin saman katon alle. Arkistokuva.Henrietta Hassinen / Yle

Tulevaisuudessa Kela, Verohallinto ja monet muut viranomaiset saattavat palvella nykyistä useammin samassa osoitteessa ja entistä myöhempään illalla.

Kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) mukaan hallitus pohtii uudistavansa valtion virastojen toimintaa perustamalla uusia virastojen yhteispalvelupisteitä eri puolille Suomea. Samalla tiivistettäisiin yhteistyötä kunnan tarjoamien palvelujen kanssa.

Keskitettyjä asiointipisteitä perustellaan palvelujen paremmalla saatavuudella ja joustavammilla aukioloajoilla.

Helsinkiläisen Heta Lievosen mukaan erityisesti laajemmat aukioloajat iltaisin helpottaisivat arkea.

– Jos ihan itseäni ajattelen, niin kyllähän monesti olisi paljon helpompi asioida esimerkiksi ilta-aikaan.

Yhteispalvelupisteissä tarjottaisiin useiden eri viranomaisten palveluja samassa konttorissa. Uudistuksen tavoitteena olisi tuoda valtion julkiset palvelut laajemmin saman katon alle.

Paateron mukaan samalla tiivistettäisiin yhteistyötä kunnan tarjoamien palvelujen kanssa

– Siellä voisi olla esimerkiksi Kela, Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto, mahdollisesti TE-toimistot ja miksei sosiaalitoimikin. Tällaiset ihmisten peruspalvelut saavutettavina.

Säilyvätkö työpaikat?

Valtion virkamiehiä edustavan ammattiliitto Pro:n sopimusalavastaava Leena Hiljanen ei ole yllättynyt hallituksen kaavailemista uusista yhteispalvelupisteistä. Hänen mukaansa synergiaa voi löytyä esimerkiksi kiinteistöistä.

Hiljanen muistuttaa kuitenkin, että ilman osaavaa henkilöstöä ei palveluja pystytä turvaamaan. Uusi tekniikka antaa toki mahdollisuuksia.

– Palveluja eri alueilla voidaan turvata muun muassa etätyötä hyödyntämällä.

Vaikka sähköinen asiointi on lisääntynyt lujaa vauhtia ja vähentänyt virastoissa asiointia, myös virastopalveluille katsotaan Sirpa Paateron mukaan olevan yhä tarvetta.

– Niille ihmisille, joille saavutettavuus ei toteudu muutoin kuin käymällä paikanpäällä virastossa, niin heille tehdään tällaiset yhteispalvelupisteet. Meillä on myös tavoitteena lisätä sähköistä asiointia yhä edelleen.

Paateron mukaan uusissa yhteispalvelupisteissä paikalla ei tarvitsisi olla kaikkien virastojen työntekijää, vaan virastoissa voisi olla yksi tai kaksi työntekijää, jotka voisivat auttaa yhteydenottamisessa näihin muihin toimijoihin. Tämän ansiosta toimintaan tulisi tehokkuutta ja säästöä. Lisäksi tämä mahdollistaisi aukioloaikojen joustavamman käytön esimerkiksi ilta-aikaan.

– Eri puolilla Suomea nämä palvelut pitää olla saavutettavissa kaikille, mutta jotta ne saadaan järkevästi pidettyä ja ihmiset tavoitettua niitä yhdistetään, Paatero sanoo.

Helsinkiläinen Heta Lievosen mukaan asiakkaan näkökulmasta uudistus olisi tervetullut, mutta työpaikkojen säilyminen häntä mietityttää.

– Toki toivon, että tässä sitten punnitaan myös tämä työpaikkojen säilymisen näkökulma ja se, että riippumatta missä päin asuu, niin palvelut olisi saavutettavissa, Lievonen sanoo.

Valtion virkamiehiä edustavan ammattiliitto Pro:n sopimusalavastaava Leena Hiljanen sanoo odottavansa mielenkiinnolla lisätietoja mahdollisista uudistuksista virastokentässä.

– Jos tällaiset uudistukset todella lähtevät käyntiin on tärkeää, että henkilöstöjärjestöt ovat tiiviisti valmistelussa mukana, Hiljanen sanoo.

Voit keskustella aiheesta 26.5. kello 23:een saakka.