Presidentti Trump kieltää matkustamisen Brasiliasta Yhdysvaltoihin

Rajoitus koskee niitä Yhdysvaltoihin matkustavia, jotka ovat olleet Brasiliassa viimeisten kahden viikon aikana.

koronavirus
Trump istuu pöydän ääressä ja puristaa käsiään yhteen katsoen alaviistoon. Taustalla näkyy Yhdysvaltain lippu ja muita lippuja. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy tietokoneen ruutu, jossa on teksti Pohjois-Dakota ja joitakin lukuja.
Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump kuvattuna Valkoisessa talossa 13. toukokuuta.AOP

Yhdysvallat aikoo toistaiseksi kieltää matkustamisen Brasiliasta Yhdysvaltoihin niiltä matkustajilta, jotka eivät ole Yhdysvaltain kansalaisia. Valkoisen talon tiedotteessa tarkennetaan, että rajoitus koskee niitä Yhdysvaltoihin matkustavia, jotka ovat olleet Brasiliassa viimeisten kahden viikon aikana.

Brasilia on ollut viime aikoina koronaviruspandemian keskiössä ja maassa on tällä hetkellä toiseksi eniten koronatartuntoja heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Kayleigh McEnany sanoi, että rajoituksella pyritään estämään koronatartuntojen leviämistä Yhdysvaltoihin entisestään. Rajoituksen ei ole kuitenkaan tarkoitus vaikuttaa maiden väliseen kaupankäyntiin.

McEnany lisää, että määräys rajoituksesta tuli presidentti Donald Trumpilta.

Brasilian presidentin Jair Bolsonaron edustaja kommentoi, että Yhdysvaltojen päätös ei ollut erityinen toimi Brasiliaa vastaan, vaan Yhdysvaltojen vakiintuneen toimintatavan mukainen ratkaisu.

Aiheesta lisää:

Yhdysvallat aloittamassa massiiviset koerokotukset koronavirusta vastaan – tavoitteena kehittää toimiva rokote vuoden loppuun mennessä

Brasilian presidentin tilanne yhä tukalampi – suosittu oikeusministeri erosi protestina Bolsonaron toiminnalle

Lähteet: Reuters, Associated Press

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus