Kuopiolaisille tullut vesilasku tavallista pidemmältä ajalta

Vesilasku on totuttua suurempi, koska laskutuskautena on tammi–kesäkuu.

Kuopio
Ihminen valuttaa vettä hanasta.
Kuopion Veden laskutuskausi on poikkeuksellisen pitkä uuteen laskutusjärjestelmään siirtymisen takia.Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kuopion veden lähettämät vesilaskut ovat herättäneet hämmennystä kotitalouksissa. Maksuun on tulossa totuttua suurempi vesilasku.

Syynä on Kuopion Veden yhtiöittäminen sekä uuden asiakaspalvelujärjestelmän käyttöönotto, joka on viivästyttänyt asioiden käsittelyä. Tästä syystä laskutusväli on pidentynyt ja nyt maksuun tulee kerralla arviolasku puolelta vuodelta. Tavallisesti veden kulutuksesta on laskutettu kolmen kuukauden jaksoissa, joten kertalasku on tällä kertaa kaksinkertainen aiempaan verrattuna.

Jatkossa Kuopion Vesi lähettää vesi- ja jätevesilaskun pääsääntöisesti kahden kuukauden välein. Laskutusvälin muutos vaikuttaa myös vesimittarien lukemisen pyyntöjen lähettämisen ajankohtaan.

Kuopion Veden aiemman verkkopalvelun on korvannut Vesitili -palvelu (siirryt toiseen palveluun). Kuopiolaiset asiakkaat ovat saaneet sen jo käyttöönsä, siilinjärveläiset asiakkaat liitetään sen käyttäjiksi kesällä ja myös heille on odotettavissa lasku tammi–kesäkuulta.

Vesitili- palvelusta pääsee katsomaan kulutus- ja laskutustietoja. Kuopion Vesi toivoo, että vesitiliä käytetään myös vesimittarien lukemien ilmoittamiseen.