Yksittäisiä rottahavaintoja Oulussa aiempaa enemmän – terveystarkastaja: "Ilmoituksia tullut sieltä täältä"

Syynä on, että kotitalousjätettä tulee koronapoikkeustilan vuoksi paljon. Myös roskikset julkisilla paikoilla täyttyvät.

tuhoeläimet
Lintujen tyhjentämiä roskakoreja Oulun Rotuaarilla
Ravintoloiden tarjotessa vain noutoruokaa, ihmiset syövät sen usein ulkona. Linnut voivat kaivella täysiä roskakoreja helpon ravinnon toivossa. Kuva Oulun Rotuaarilta.Hanna Holopainen / Yle

Yksittäisiä rottahavaintoja on nyt ollut viime kevättä enemmän Oulun kaupungin alueella. Terveystarkastaja Auli Savimäen mukaan kyseessä ovat kaupunkilaisten ilmoitukset yhdestä tai kahdesta havaitusta rotasta eri puolilta Oulua.

– Ilmoituksia on tullut sieltä täältä, kyseessä ei ole mikään yksittäinen asuinalue

Rottien loukuttaminen on kiinteistön omistajan vastuulla, Savimäki sanoo. Myrkyttää niitä ei saa.

Rottien määrä pihoilla on lisääntynyt, kun kotitalousjätettä on kertynyt aiempaa enemmän koronapoikkeustilan aikana ihmisten ollessa paljon kotona.

Oulussa myös julkisten alueiden roskakorit ovat nyt helposti täynnä ihmisten ruokaillessa ulkotiloissa ravintoloiden tarjotessa vain noutoruokaa.

Oulun kaupungin viheralueiden ylläpitovalvoja Anu Laakko on tehnyt havaintoja aiempaa täydemmistä roskakoreista keskustan kävelykadun lisäksi myös laitakaupunginkin puistoista ja leikkikentiltä.

– Myös pyörätien varsien koirankakkaroskikset täyttyvät.

Roskakorien tyhjennysvälit ovat Laakon mukaan kuitenkin joka tapauksessa säännölliset.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)