Hyppää sisältöön

Veijo Baltzarin ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinnassa uusi epäilty – kaikkiaan epäiltyjä nyt neljä

Neljättä epäiltyä epäillään ihmiskaupasta.

Veijo Baltzar. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsingin poliisin tutkimassa laajassa ihmiskauppa- ja seksuaalirikoskokonaisuudessa on tullut ilmi uusi rikosepäily ja epäilty henkilö. Yhtä ihmistä epäillään ihmiskaupasta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rikoskokonaisuudessa on tällä hetkellä yhteensä neljä epäiltyä, joista yksi on vangittuna.

Tutkinnan pääepäiltynä on kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzar. Häntä epäillään useista törkeistä raiskauksista ja muun muassa törkeästä ihmiskaupasta vuosina 2016–2019. Rikosepäilyt tulivat julkisuuteen marraskuussa.

Raiskausten epäillään tapahtuneen Helsingissä, Kuopiossa, Rautalammilla ja Raaseporiin kuuluvassa Tammisaaressa. Lisäksi Baltzaria epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisista hyväksikäytöistä ja pahoinpitelyistä.

Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tutkintaa enempää. Syytteen nostamisen määräpäivä on 18. marraskuuta.

HS kertoi Baltzarin manipuloineen tyttöjä

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi marraskuussa Baltzarin, 77, manipuloineen, lähennelleen ja kontrolloineen teatteriyhteisöönsä kuuluneita alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Lehti haastatteli juttua varten kahdeksaatoista tyttöä ja nuorta naista, joilla on omakohtaista kokemusta Baltzarin kanssa työskentelystä. Useat kokivat, että harjoituksissa Baltzaria tuli miellyttää, jos halusi päästä tämän suosioon tai saada merkittäviä rooleja.

Haastateltavat kertoivat, että Baltzar houkutteli nuoria asumaan kotiinsa. Baltzarilla on ollut asunnot Tammisaaressa ja Rautalammilla. Lehden mukaan Baltzar myös vaati tyttöjä tekemään pesäeroa perheisiinsä ja eroamaan poikaystävistään.

Baltzar on kiistänyt syyllistyneensä törkeään ihmiskauppaan. Häntä vastaan piti alun perin nostaa syyte helmikuussa, mutta syytteen nostamisen määräaikaa pidennettiin ensin kesäkuulle ja sitten marraskuulle.

Lue myös:

Veijo Baltzarin rikosepäilyt laajenivat ja uusia uhreja ilmeni: epäillään nyt myös törkeästä raiskauksesta

Ensimmäinen Veijo Baltzarin uhreista astui julkisuuteen – räppäri Mercedes Bentso: "Luulin, että hän näki minussa lahjakkuutta"

Uusia rikosepäilyjä Veijo Baltzar -vyyhdissä – rikosnimikkeinä pahoinpitely ja seksuaalinen hyväksikäyttö