1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luottamustehtävät

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen puheenjohtaja pyytää eroa tehtävästään – taustalla keskustelu kulukorvauksista

Tarkastuslautakunta antoi Antti Huttu-Hiltuselle puhtaat paperit muun muassa edustuskulujen suhteen. Silti hän eroaa.

luottamustehtävät
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin logo.
PPSHP on laatinut uudet menettelytapaohjeet, jotka koskevat luottamus- ja virkamiesjohdon edustamista, matkustamista ja koulutusta. Kuvituskuva.Risto Degerman / Yle

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen puheenjohtaja Antti Huttu-Hiltunen (kesk.) eroaa tehtävästään. Hän kertoo asiasta maantaiaamuna lähettämässään tiedotteessa.

Taustalla on Huttu-Hiltusen luottamustehtävien hoitoon liittyvistä kuluista käyty keskustelu.

Tarkastuslautakunta kiinnitti ylimääräisessä selvityksessään huomiota Huttu-Hiltusen koulutus-, edustus- ja matkustuskuluihin viime vuonna. Kulut olivat lähes kolmekymmentä tuhatta euroa, ja sisälsivät myös vähäisiä summia alkoholitarjoiluun liittyvä menoja.

Vaikka olennaisia virheitä ei havaittu, Antti Huttu-Hiltunen kertoo pyytävänsä eroa yhtymähallituksen puheenjohtajuudesta luottamuksen palauttamiseksi sekä toimintakyvyn ja työrauhan varmistamiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille on tänä keväänä laadittu uudet menettelytapaohjeet, jotka koskevat luottamus- ja virkamiesjohdon edustamista, matkustamista ja koulutusta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi