VesiVeijari valmistautuu avaamaan: suihkuja ja kaappeja karsittu, saunoihin ja osaan altaista rajoituksia

Uintikeskuksessa uskotaan, että turvavälit saadaan pidettyä.

Mikael Ahlstand uskoo, että ihmiset osaavat noudattaa turvavälejä myös uimahallissa. Kuva: Petri Kuikka / Yle

Uintikeskus VesiVeijari valmistautuu avaamaan ovensa Kokkolassa kesäkuun alussa. Tänä vuonna huolto ei poikkeuksellisesti katkaise kesäkautta alkuunsa, sillä työt on tehty koronatauon aikana.

Huollon lisäksi on voitu tehdä myös enemmän aikaa vieviä töitä, kuten vaihdettu laatoituksia. Porealtaatkin vaihdetaan, mutta ne eivät ole vielä valmiit.

Maauimalaa ei saada auki heti kuun alussa, koska yöpakkaset ovat lykänneet laatoitustöitä. Tarkoitus on avata maauimala kesäkuun puolivälissä.

Kokkolassa on pohdittu ennen avaamista, miten uintireissuista saadaan mahdollisimman turvallisia. Itse uimista ei niinkään nähdä ongelmana, mutta muissa tiloissa etäisyyksien pitäminen voi olla vaikeampaa.

Tilannetta helpotetaan sillä, että osa suihkuista otetaan pois käytöstä, samoin pukuhuoneiden kaapeista. Saunoissa ja lämpimissä altaissa olevien määrää rajoitetaan. Vuokravälineitä on poistettu käytöstä, samoin tiloja, joissa turvavälejä ei voi taata.

– Kaikista tärkeintä on, ettei uimaan tulla, jos on vähänkään flunssainen tai sairas olo. Vanhempien on tärkeä ohjeistaa lapsia, miten pitää käyttäytyä ja peseytyä hyvin, sanoo palvelupäällikkö Mikael Ahlstrand.