1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulvat

Rovaniemi valmistelee Pulkamontien terveysaseman tyhjentämistä – evakuointi onnistuu muutamassa päivässä

Toiminnat siirretään tarvittaessa keskustaan Sairaalakadun kiinteistöön, jota valmistellaan käyttöönottokuntoon.

Pulkamontien terveysaseman toiminnat voidaan siirtää muutamassa päivässä. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupunki ei vielä maanantaina päättänyt tyhjentää Pulkamontien terveysasemaa. Asema sijaitsee tulvariskialueella Saarenkylässä.

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä päätti, että keskustassa sijaitseva Sairaalakadun kiinteistö valmistellaan lopulliseen käyttöottokuntoon, jotta sinne voidaan tarvittaessa siirtää Pulkamontien terveysaseman toimintaa. Sairaalakadun tiloissa tehdään muun muassa loppusiivous.

Sairaalakadun entinen terveysasema on pian valmis ottamaan Pulkamontien terveysaseman toiminnot. Kuva: Tapani Leisti / Yle

Tällä hetkellä tyhjillään olevaa kiinteistöä on valmistelu väliaikaiseen käyttöön huhtikuun alusta lähtien. Pulkamontieltä toimintaa voidaan siirtää osittain myös Näsmäntien kiinteistöön.

Poikkeusolojen johtoryhmä seuraa tulvatilannetta ja päättää mahdollisesta Pulkamontien evakuoinnista myöhemmin, kun ennusteet tarkentuvat lisää. Kaupungilla on valmius hoitaa evakuointi arviolta muutamassa päivässä, jos tulvaennuste vielä pahenee nykyisestä.

Tulvasuojia rakennettu

Rovaniemen kaupunki on rakentanut myös tulvasuojauksia riskialueella sijaitseviin kohteisiinsa. Pulkamontien terveysaseman lisäksi suojattuja rakennuksia ovat muun muassa Hiirilimpun päiväkoti sekä Ounaspaviljongin kahvilarakennus. Lisäksi kaupunki on tehnyt Saarenkylään erillisiä lisäsuojauksia tulvavahinkojen torjumiseksi.

Kaupunki muistuttaa, että jokainen kiinteistön omistaja on vastuussa oman kiinteistönsä suojaamisesta ja ennakkoon varautuminen on tärkeää.

Tämän hetkisen ennusteen mukaan tulvavesi nousee merkittävästi Rovaniemellä jo kuluvan viikon loppupuolelta alkaen.

Kaupunki tiedottaa tulvatilanteesta ja toimenpiteistä sekä Pulkamontien tilanteesta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), jossa tietoa myös yleisestä varautumisesta: rovaniemi.fi/tulvatiedotus

Tilannetta seurataan myös kaupungin sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä.