Peter Nieminen Vaasan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi

Nieminen on hoitanut tehtävää virkaatekevänä jo toukokuun alusta alkaen.

Vaasan sairaanhoitopiiri
Peter Nieminen, chef för operativa ansvarsområdet på Vasa centralsjukhus.
Peter Nieminen on Vaasan sairaanhoitopiirin uusi johtajaylilääkäri.Vasa centralsjukhus bildbank

Vaasan sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaylilääkäriksi on valittu Peter Nieminen. Hän aloittaa virassaan kesäkuun alussa.

Asiasta päätti Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus tänään. Se perusteli valintaansa Niemisen pitkällä kymmenvuotisella kokemuksella sairaanhoitopiirin operatiivisen vastuualueen johtajan tehtävistä sekä näytöillä suurten muutoshankkeiden läpiviennistä.

– Tehtäväni on taata alueen ihmisille hyvä ja korkealaatuinen hoito laajan päivystävän sairaalan mittakaavassa, tuore johtajaylilääkäri toteaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Johtajaylilääkärin virkaa haki kolme henkilöä, joista kaikki täyttivät pätevyysvaatimukset. Yksi heistä veti hakemuksensa pois ennen haastattelua.

Vaasan sairaanhoitopiirin edellinen johtajaylilääkäri Reijo Autio oli toimessa maaliskuusta 2018 loppusyksyyn 2019. Sen jälkeen hän siirtyi takaisin Vaasan keskussairaalan röntgenosaston ylilääkäriksi. Viime kuukaudet tehtävää hoitivat virkaatekevinä Christian Kantola ja toukokuun 2020 alusta lähtien Peter Nieminen.