Hyppää sisältöön

Kokkolan Pikiruukin ammuskelusta epäilty mies vangittiin murhan yrityksestä: toinen tekijä on edelleen karkuteillä

Teon motiivi on epäselvä.

Toinen helatorstaiyön ampumisvälikohtauksen epäillyistä on vielä karkuteillä. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina keski-ikäisen kannuslaisen miehen epäiltynä helatorstaiyön ampumavälikohtauksesta Kokkolan Pikiruukissa. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskipohjanmaa verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Miestä epäillään murhan yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Toinen epäillyistä tekijöistä on vielä karkuteillä ja hänet on etsintäkuulutettu. Myöskään tekovälineitä ei ole löydetty.

Välikohtaus sattui kerrostalohuoneiston pihalla Pikiruukin kaupunginosassa helatorstaiyönä. Tekijät ampuivat pihalta ikkunan läpi kerrostaloasuntoon kaksi laukausta. Huoneistossa oli tapahtumahetkellä ainakin pariskunta.

Teon motiivista ei ole tarkkaa tietoa, mutta välikohtaus liittyy ilmeisesti yksityishenkilöiden välien selvittelyyn, kertoo tutkinnanjohtaja Anders Åfors Pohjanmaan poliisista.

Ampumistapauksen esitutkinta on vielä kesken. Jos tutkinnassa ei paljastu mitään, mikä lieventäisi murhasta epäillyn rikosepäilyn, pysyy keski-ikäinen mies vangittuna jutun pääkäsittelyyn saakka.

Lue myös:

.
.