Savonlinna ja Juva aukaisevat uimahallit kesäkuun alussa – Mikkeli ja Pieksämäki pysyvät kiinni kesän yli

Uimahalleissa on rajoituksia asiakasmääriin sekä turvaväleihin.

uimahallit
En person sticker sin tå i vattnet från simbassängskanten
Uimahalleissa on rajoituksia kävijämääriin. Kuvituskuva.Mostphotos

Uimahallit avautuvat koronatauon jälkeen Etelä-Savossa eri aikoihin. Savonlinnassa ja Juvalla uimahallit aukeavat erityisjärjestelyin 1. kesäkuuta. Mikkelissä uimahallit avautuvat yleisölle (siirryt toiseen palveluun) vasta kesän jälkeen 6. elokuuta. Myös Pieksämäellä uimahallin allasosasto pysyy kiinni koko kesän ja avautuu yleisölle vasta 17. elokuuta.

Avautuvissa uimahalleissa erityisjärjestelyt tarkoittavat rajoituksia esimerkiksi turvaväleihin ja yhtäaikaa altaassa oleviin uimareihin.

Esimerkiksi Savonlinnassa uimahallissa voi (siirryt toiseen palveluun)olla samanaikaisesti enintään 60 henkilöä, suihkut ovat osittain käytössä ja saunat, vesiliukumäki sekä hyppytorni ovat poissa käytöstä. Myös Savonlinnan kaupungin kuntosalit (siirryt toiseen palveluun) avataan 1. kesäkuuta rajoitetuin kävijämäärin.

Erityisjärjestelyt perustuvat THL:n, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sekä terveystarkastajan antamiin ohjeisiin ja suosituksiin.

Asiakkaiden tulee noudattaa normaaleja peseytymisohjeita ja huolehtia käsihygieniasta, erityisesti WC-tiloissa ja ennen uima-altaalle menoa. Sairaana tai flunssaisena uimahalliin saapuminen on ehdottomasti kielletty.

Mikkelissä uimaseurojen uimarit pääsevät kuitenkin 1. kesäkuuta harjoittelemaan uimahalliin. Samalla avataan uimahallin kuntosali omatoimisille käyttäjille. Mikkelissä häiriötilanteiden johtoryhmä teki heti koronaepidemian alussa päätöksen, että sisäliikuntatilat pidetään kiinni kesän yli.

– Uimahallien huollot on saatu sulun aikana tehtyä ja pientä remonttia tehdään vielä, kertoo uimahallien hallimestari Virpi Lahti.

Myös Pieksämäellä uimahallin altaat on tyhjennetty ja käynnissä on kesähuolto. Pieksämäen uimahallin kuntosali avataan (siirryt toiseen palveluun) myös 1. kesäkuuta. Kuntosalille räätälöidään perinteinen kesäkuntosalituote.

Juvalla vesiliikuntakeskus Sampolassa (siirryt toiseen palveluun) voi 1. kesäkuuta alkaen käydä uimassa maanantaista perjantaihin kello 12 ja 18 välillä. Aamu-uintia varten hallia ei avata. Uimahallin kuntosalille pääsee avainrannekkeella joka päivä aamusta iltaan.