Tanssin talo sai nimen – se on Form

Tero Saarinen Company on yksi Formin kumppaneista.

Tanssin talo
Tanssin talo Kaapelitehdas
Tanssin talosta tuli Form.JKMM Arkkitehdit Oy & Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy

Helsinkiin on saatu jälleen uusi englanninkielinen kohde: Tanssin talosta tulee Form. Nimellään se liittyy taidemuseo HAMin ja musiikkimuseo Famen seuraan. Helsingin Kaapelitehtaalle nouseva, tanssille pyhitetty vierailuteatteri avaa ovensa näillä näkymin alkuvuonna 2022.

Formiin tulee kaksia salia, joista toinen vetää 700 ja toinen 250 henkeä. Pienempi sali on nykyinen Kaapelitehtaan Pannuhalli. Esitystilojen lisäksi rakennukseen tulee ravintola ja tapahtumatori, joka on sekä yleisölämpiö että tapahtumapaikka. Formin iso sali vetää saman verran katsojia kuin Kansallisteatterin suuri näyttämö.

Form alkaa rakentaa ympärivuotista ohjelmistoaan kotimaisen tanssiteatterin, nykytanssiryhmän ja tuotantotalon kanssa: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company sekä uuden tanssin keskus Zodiak on valittu Formin partnereiksi.

Talon johtajan Matti Nummisen mukaan kolmikon valintaan vaikuttivat sekä organisaatioiden pitkä esityshistoria että turvattu rahoitus. Sekä Hurjaruuth, Tero Saarinen Co. että Zodiak saavat valtiolta vakiintunutta tukea (VOS).

– Meille on ollut tärkeää myös se, että kaikki kolme ovat vahvoja toimijoita, ja kullakin on hyvin erilaiset yleisöt.

Käytännössä kolmikko saa etuoikeuden varata Formin saleja omiin tuotantoihinsa. Talon muu ohjelmisto rakennetaan niiden ympärille.

– Partnereittemme sisällöt ja ulkopuoliset vierailuesitykset muodostavat Formin ohjelmiston ytimen, Numminen sanoo.

Partnereiksi voivat hänen mukaansa päästä jatkossa myös festivaalit ja erilaiset esitysalustat.

Formin rakentaminen maksaa arviolta 40 miljoonaa euroa. Rakennuksen suunnitteli JKMM-arkkitehdit. Form viittaa nimenä tanssiin liittyvään liikkeeseen ja muotoon.

Tanssin talo havainnekuvassa.
Form nousee Helsingin Kaapelitehtaalle.JKMM Arkkitehdit & Talli

Olipa yllätys – Tanssin talolle löytyi johtaja pienestä kriisiteatterista

Korjattu 26.5. klo 11.10 Formin rakentaminen maksaa 40 miljoonaa euroa.