Porin KH otti aikalisän palveluverkkouudistukseen – sivistyslautakunnalta pyydetään lausunto

Uudistuksella yritetään saada kymmenien miljoonien eurojen säästöt ja sillä halutaan tasapainottaa kaupungin pahasti pakkaselle mennyttä taloutta.

Porin KH ei tehnyt vielä päätösehdotusta valtuuustolle laajasta palveluverkkouudistuksesta. Kuva: Tiia Hemminki / Yle

Porin palveluverkkouudistuksen käsittelyä jatketaan kesäkuussa.

Porin kaupunginhallitus ei tehnyt vielä tänään maanantaina päätösehdotusta uudistuksesta, joka toteutessaan toisi suuria muutoksia muun muassa kouluihin.

Kaupunginhallitus aloitti tänään uudistuksen käsittelyn mutta päätti, että käsittelyä jatketaan kahden viikon kuluttua. Sitä ennen kaupunginhallitus pyytää asiasta Porin sivistyslautakunnan lausunnon.

Valtuuston on määrä päättää uudistuksesta kesäkuussa.

Viime viikolle julkistettu esitys sisältää muun muassa koulujen yhdistämisiä, joita on yritetty ajaa jo aiemmin mutta jotka on hylätty aiemmin poliitikkojen käsittelyssä. Esillä on myös koulu- ja liikuntapaikkarakentamisen jäädyttämistä.

Uudelleenjärjestelyillä tavoitellaan noin 41 miljoonan euron investointisäästöä sekä noin 5,1 miljoonan euron säästöä vuosittain.

Palveluverkon uudistusten lisäksi kaupunginorkesteri Pori Sinfoniettaa esitetään siirrettäväksi osaksi Porin Teatterisäätiötä eli Porin teatterin alaisuuteen.

Tavoitteena on kuroa umpeen Porin jopa 50 miljoonaan euroon asti kohoavaa alijäämää.