Vanhemmat tekivät ilmoituksen terveyshaittaepäilystä Koivuhaan koulussa, vaativat koulutyön keskeyttämistä tiloissa

Ilmoitus terveyshaittaepäilystä toimitettiin ympäristöterveydenhuoltoon maanantaina.

Koivuhaka, Kokkola
koivuhaan koulu kokkolassa
Ville Viitamäki / Yle

Kokkolassa suuri joukko Koivuhaan koulun vanhempia vaatii koulutyön keskeyttämistä kaikissa Koivuhaan palvelukeskuksen tiloissa.

He ovat jättäneet terveystarkastajalle ilmoituksen terveyshaittaepäilystä. Allekirjoittajia on kymmeniä, Ylen tietojen mukaan 70.

Vanhemmat perustavat terveyshaittaepäilyn lasten oireisiin ja saatuihin diagnooseihin; tiedot on toimitettu terveystarkastajalle.

Terveystarkastaja Mari Viirret ei ole vielä ehtinyt perehtyä aineistoon. Hänen mukaan todennäköistä on, että kevään viimeiset koulupäivät viedään läpi suunnitelmien mukaan, ja sitten aletaan valmistella päätöstä syksyn osalta.

Koivuhaan koulun sisäilmaongelmiin on etsitty selitystä puolentoista vuoden ajan. Nyt avuksi on otettu Työterveyslaitos, jonka työ on kesken.

Lue myös:

Työterveyslaitos tekee katselmuksen Koivuhaan kouluun – kokkolalaiskoulun syyslukukaudesta ei vielä päätöstä

Vanhempien äänenpainot kovenevat Koivuhaan koulun sisäilmaongelmassa: osa syyttää Kokkolan kaupunkia virheistä ja välinpitämättömyydestä

Työterveyslaitos apuun Koivuhaan koulun sisäilmaongelmien selvittämiseksi Kokkolassa

Kysely: Kokkolan Koivuhaan koulun henkilökunnan oireilu kertoo huonosta sisäilmasta – syytä ongelmaan ei ole vieläkään löydetty

Sisäilmasta oireilee kymmenkunta työntekijää Koivuhaan koulussa Kokkolassa – lapsilla oireita ei juuri ole