1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampere ei peru pitkäaikaisen satamapäällikön irtisanomista –oikaisuvaatimus kaatui kaupunginhallituksen äänestyksessä

Tampereen kaupunki erotti pitkään satamapäällikkönä toimineen Matti Joen huhtikuussa.

Tampere
satamamestari matti joki näsijärven rannassa
Matti Joen tehtäviin satamapäällikkönä kuului muun muassa tiedottaa Näsijärven jäätymisestä.Jukka Töyli / Yle

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli maanantaina satamapäällikön tehtävästä irtisanotun Matti Joen oikaisuvaatimusta. Joen jättämä oikaisuvaatimus hylättiin äänin 8-5.

Asian käsittelyn kuluessa Kalervo Kummola (kok.) teki muutosehdotuksen, että oikaisuvaatimus hyväksytään. Irja Tulonen (kok.) ja Kalle Kiili (kesk.) kannattivat ehdotusta.

Äänestyksen jälkeen esittelijän pohjaehdotus voitti äänin 8-5 eli viranhaltijan oikaisuvaatimus hylättiin.

Taustalla kirjallinen varoitus

Tampereen kaupunki erotti pitkään satamapäällikkönä toimineen Matti Joen huhtikuussa. Erottamisperusteena oli esimerkiksi se, että Joki oli kaupungin mukaan toiminut epäasiallisesti ja ylittänyt toimivaltansa.

Joelle annettiin kaupungin mukaan kirjallinen varoitus heinäkuussa 2019. Joki oli kaupungin mukaan tuolloin toiminut epäasiallisella tavalla kaupungin sopimuskumppania kohtaan.

Varoituksessa mainittiin myös epäasiallinen kieli alaisia kohtaan. Lakimiehen lausunnossa mainitaan myös, että Joki ei ole tiennyt toimivaltansa rajoja.

Joki on kiistänyt toimineensa moitittavasti lähes kaikkien mainittujen asioiden osalta. Joki syytti aiemmin valituksen tehneitä pitkästä ajojahdista. Hän kielsi toimineensa väärin ja on ollut valmis viemään erottamisensa oikeuteen.

Lue seuraavaksi