Ekaluokkalaiset tutustuvat kouluun etänä – Lehtikankaan koulun rehtori: "Jos mitään ei tehtäisi, niin sitten olisin huolissani"

Koulujen alkaessa kouluun tutustumiseen käytetään normaalia enemmän aikaa.

koulut
Koulureppu ja tyhjä pulpetti luokkahuoneessa.
Kouluun pääsee fyysisesti tutustumaan vasta ekana koulupäivänä. Kuvituskuva. Matleena Ylikoski / Yle

Koronakriisin takia tulevan syksyn ekaluokkalaiset tutustuvat Kajaanissa kouluun etänä.

Yleensä kouluissa järjestetään tuleville koululaisille keväällä tutustumispäiviä, jolloin uuteen kouluun pääsee tutustumaan yhdessä vanhempien kanssa. Koronakriisin takia koululle ei nyt ole kuitenkaan asiaa muilla kuin koulun henkilökunnalla ja nykyisillä oppilailla.

Esimerkiksi Kajaanin Lehtikankaan ja Soidinsuon kouluilla on tehty esittelyvideot, joissa tulevat ekaluokkalaiset pääsevät näkemään tulevan opinahjonsa pienen lapsen näkövinkkelistä. Tämän lisäksi koteihin toimitetaan tutustumisaineistoa Wilman kautta.

– Tutustumispäivä on ensiarvoisen tärkeää, mutta uskon myös digitaalisuuden voimaan. Jos mitään ei tehtäisi, niin sitten olisin huolissani, Lehtikankaan koulun rehtori Arto Koskivirta sanoo.

Kunhan koulut elokuussa alkavat, voidaan ensimmäisinä päivinä paneutua tutustumiseen normaalia enemmän.

– Ilman muuta ensimmäinen päivä käytetään tutustumiseen ja voi siinä mennä toinenkin päivä. Tutustuminen on yhtä lailla uusien seiskaluokkalaisten asia, sillä heitäkin jännittää.

Kajaanissa aloittaa syksyllä yli 400 uutta ekaluokkalaista.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)