Saksan lehdet: Saksalaisturistit saavat matkustaa Euroopassa 15. kesäkuuta alkaen – Myös Suomeen

Saksan hallitus saattaa päättää asiasta jo huomenna.

Euroopan matkailu
Uimaranta valmistellaan käyttöön Cesenaticossa, Italiassa 23. toukokuuta.
Aurinkotuolia valmistellaan käyttökuntoon Cesenaticossa, Italian itärannikolla-Max Cavallari / EPA

Saksan hallitus on poistamassa koronaviruksen takia asetettua matkustusvaroitusta Euroopan maiden osalta. Asiasta kertoo saksalainen uutistoimisto DPA ja siitä uutisoi muun muassa Frankfurter Allgemeine -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Saksassa on arvioitu koronapandemian hiipumista ja tehty sen perusteella esitys, miltä alueelta matkustussuosituksen purkaminen voitaisiin aloittaa.

DPA on nähnyt Saksan hallitukselle valmistellun esityksen, jonka nimi on "Euroopan-sisäisen matkailun mahdollistamisen kriteerit". Hallitus saattaa ottaa esityksen käsittelyyn jo huomenna keskiviikkona.

DPA:n mukaan kyseeseen tulevat nyt 31 maata. Niihin kuuluvat 26 EU-maata, Britannia sekä neljä Schengen-alueen maata; Norja, Sveitsi, Liechtenstein ja Islanti. Matkustus voisi vapautua 15. kesäkuuta alkaen.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas asetti laajan matkustusvaroituksen 17. maaliskuuta koronaviruksen levitessä ympäri maailmaa.

Nyt viruksen uhka näyttää pienenevän samaan aikaan, kun matkailuelinkeino esittää hätähuutoja kannattavuutensa romahdettua.

– Turismin uudelleenelvytys on tärkeää niin matkailijoille, matkailuelinkeinolle kuin myös kunkin kohdemaan taloudelliselle vakaudelle, toteaa Saksan ulkoministeriö lausunnossaan.

Hygienia- ja hoito-ohjeita

Yleisvaroituksen sijaan Saksa seuraa, miten maat noudattavat koronaturvaohjeita, kuten käsihygienian hoitoa, kasvomaskien käyttöä ja sosiaalisten etäisyyksien ylläpitoa. Saksa esittää, että raja-arvot ja ohjeistukset otettaisiin käyttöön koko EU-alueella.

Jos matkalta palaavat turistit alkavat tuoda virusta mukanaan, Saksa on valmis palauttamaan rajoitukset. DPA:n mukaan raja-arvoksi esitetään 50:tä uutta tautitapausta 100 000 asukasta kohti viikon aikana.

Matkailijoiden suojaamiseen liittyy vielä määräys, jonka mukaan kohdemaissa tulee olla riittävä testaus- ja hoitokapasiteetti sekä mahdollisuus asettaa altistunut karanteeniin. EU-komission määräyksen mukaisesti matkustajien ja henkilökunnan turvallisuus on taattava myös liikennevälineissä ja lentokoneissa.

Lähteet: Reuters

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus