Ystävyyden puisto laajenee miltei Kuhmon taajamaan saakka

Monille tuttu Harakkasaari on yksi Ystävyyden puistoon liitettävistä alueista.

luonnonsuojelualueet
Ystävyyden puistoon liitettävä Harakkasaari
Harakkasaari houkuttelee retkeilijöitä kesät talvet Kuhmon taajaman kupeessa. Metsähallitus

Kuhmon Ystävyyden puisto laajenee 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi lähes kaksinkertaisesti.

Lentuan rannat liitetään osaksi luonnonsuojelualuetta, ja lisäksi soidensuojelu alue laajenee. Kyse ei ole varsinaisesti uusista suojelupäätöksistä, vaan olemassa olevia suojelualueita liitetään osaksi Ystävyyden puiston kokonaisuutta.

Laajennukset astuvat virallisesti voimaan, kun Ystävyyden puiston uudistettu hoito- ja käyttösuunnitelma saa ympäristöministeriön vahvistuksen.

Lisäksi Kuhmon taajaman läheisyydessä oleva Harakkasaari liitetään Ystävyyden puistoon. Liitos ei muuta virkistysalueen käyttöä, mutta saareen rakennetaan kesällä muun muassa uudet tulipaikat.

– Monet tuntevat sen loistavana virkistyskohteena, joka on helposti tavoitettavissa ympäri vuoden. Kesällä sinne houkuttelee upeat hiekkarannat, talvella Kuhmon kaupungin ylläpitämä latu kiertää saaren, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Eeva Pulkkinen sanoo.

Ystävyyden puiston alueet eivät ole Pulkkisen mukaan kovin ruuhkaisia, mutta koronakriisin lisäämä luontointoilu saattaa näkyä kesällä myös Kuhmossa.

Ystävyyden puiston juhlavuoden juhlallisuuksia on siirretty koronakriisin takia ensi vuodelle.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)