Espoon räjähdysasunnossa menehtyneellä 41-vuotiaalla miehellä oli talousvaikeuksia – vuokrat maksamatta usealta kuukaudelta

Espoossa Ruutikellarintiellä asunut mies oli naapureiden mukaan eristäytynyt omiin oloihinsa.

Espoo
Lasinsirpaleita terassilla.
Lasinsirpaleita asunnon ikkunan alapuolella.Kristiina Lehto / Yle

Espoossa räjähdysasunnosta kuolleena löytyneellä vuonna 1979 syntyneellä miehellä oli talousvaikeuksia. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa miehelle on annettu tuomiot kolmesta velkomusasiasta reilun vuoden sisällä.

Mies oli laiminlyönyt vuokrien maksun vuoden 2019 alusta lähtien. Sen vuoksi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli helmikuussa tuominnut hänet häädettäväksi asunnostaan.

Vuokranantajan mukaan mies oli ollut hänellä vuokralaisena 13 vuotta.

– Vuokrat oli maksettu aina ajallaan, kunnes muutama vuosi sitten tilanne muuttui. Hän ajautui vaikeuksiin vuokrien maksujen kanssa, kertoo miehen vuokranantaja Mauri Vainikka.

Miehellä ei ollut taustalla rikostuomioita.

Mies eristäytyi muista

Ylen haastattelemien naapureiden mukaan miestä ei ollut parin viime vuoden aikana juurikaan näkynyt. Myös vuokranantaja oli huomannut miehen eristäytyvän omiin oloihinsa.

Poliisi ei ole toistaiseksi avannut teon taustoja julkisuudessa. Tämänhetkisten tietojen mukaan kyse on yksittäistapauksesta eikä asiaan liity muita ihmisiä.

Tapahtunutta tutkii keskusrikospoliisi, koska tehtävän aikana loukkaantui kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia. Kumpikaan heistä ei joutunut jäämään sairaalahoitoon. Poliisit olivat menneet asuntoon, kun ovelle asetetut räjähteet laukesivat.

– Epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida arvioida, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisin tiedotteessa.

Miestä epäillään kahdesta poliisin murhan yrityksestä. Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan mies olisi tehnyt asunnossa itsemurhan ennen räjähteiden laukeamista.

Kartta Mäkkylän asuinalueesta Espoossa
Kahdesta poliisin murhayrityksestä epäilty mies asui vuokralla Ruutikellarintiellä Espoossa.Hilppa Hyrkäs / Yle

Lisää aiheesta:

Poliisia odotti oviaukossa ansa, mutta miksi? Tämä kaikki Espoon poikkeuksellisesta räjähdeoperaatiosta nyt tiedetään

Poliisi tutkii Espoon Mäkkylän räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – Poliisipartion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde

Espoossa räjähdys poliisioperaation yhteydessä, asunnosta löytyi yksi kuollut, kaksi poliisia loukkaantui