Kevään lämpötilaennätys kurkottelee hellerajaa: Porvoossa mitattiin jo 24,5 celsiusta

Todennäköisimmin 25:n celsiusasteen tuntumaan noustaan Kouvola–Utti–Porvoo-akselilla.

sää
Merimaisema Haukilahden rannassa, Espoossa.
Tänään on lämmintä, mutta huomenna, torstaina ja perjantaina onkin jo viileämpää. Kuva on otettu 18. toukokuuta rannalta Espoon Haukilahdesta. Rannikolla on ollut sisämaata viileämpää tänäänkin.Eleni Paspatis / Yle

Kevään lämpöennätys on rikottu tänään jo useaan otteeseen. Tähän mennessä korkein lämpötila, 24,5 celsiusastetta, on mitattu Porvoon Harabackan havaintoasemalla kello 15. Toiselle sijalle yltää Espoon Nuuksiossa mitattu 23,5 celsiusastetta.

Edellinen ennätyspäivä oli viime sunnuntai, jolloin Oulussa mitattiin 21,9 astetta. Tuolloin povattiin, että alkavasta viikosta tulee lämmin ja tiistaista vieläpä viikon lämpimin päivä.

Lämmintä tosiaan on. Sunnuntain ennätys on piesty jo esimerkiksi Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lammilla, Utissa, Vihdissä, Mäntsälässä ja Lappeenrannassa. Yli 23:n asteen on noustu Kouvolan Utissa ja Anjalassa, Porvoossa, Espoossa ja Vantaalla.

Ylen meteorologi Anne Borgström arvioi, että todennäköisimmin hellerajan eli 25:n celsiusasteen hätyyttelyä tapahtuu Porvoon lisäksi Kouvolassa ja Utissa.

Huomisesta on tulossa viileämpi päivä, kun luoteesta virtaa viileämpää ilmaa ja sadealue lipuu maan yli itään huomisen ja torstain aikana. Keskiviikkona vielä etelässä ja idässä lämpötila on yli 20 celsiusta, mutta torstaina koko maassa ollaan 20 asteen alapuolella.

Viikonlopun aikana sää alkaa taas lämmetä hiljalleen.