1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kriketti

Eerikkilään on valmistunut kansainvälisen tason sisäharjoittelualue kriketille – lähin vastaava sisäharjoittelumahdollisuus löytyy Ruotsista

Suomalainen kriketti ottaa kunnon loikan kohti lajin kovaa kärkeä.

kriketti
Suomen krikettimaajoukkueen lippu.
Tomi Hänninen

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on tehnyt uuden aluevaltauksen. Jalkapallon ja salibandyn lisäksi Tammelassa Ruostejärven rannalla sijaitseva Eerikkilän urheiluopisto on jatkossa myös kriketin pelaajien pyhättö.

Eerikkilään on nimittäin vastikään valmistunut Suomen ensimmäinen kansainvälisten krikettistandardien mukainen sisäharjoittelupaikka, joka täydentää Keravan ja Vantaan ulkokrikettikenttien muodostamaa harjoittelukokonaisuutta. Lähin vastaava sisäharjoittelumahdollisuus löytyy Ruotsin Malmöstä.

– Kriketti täydentää hienosti lajikirjoamme ja tarjoaa kaikille vieraillemme mahdollisuuden tutustua tähän upeaan lajiin. Olemme ylpeitä saadessamme Krikettiliiton kumppaniksemme, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen iloitsee.

Suomen krikettimaajoukkueen lisäksi uutta harjoittelualuetta voivat käyttää muun muassa Suomen reilut 30 krikettiseuraa.

Jakosen mukaan myös kansainvälisiä krikettiseuroja kiinnostaa uudet ja laadukkaat, kokonaisvaltaisia harjoittelumahdollisuuksia tarjoavat kohteet.

Eerikkilän kiinteistöpäällikkö Petri Salo kertoo, että harjoitusalueelle saatiin parhaat mahdolliset olosuhteet jalkapallon juniorikentän lämmittelyalueelta. Myös jalkapalloilijat voivat edelleen käyttää aluetta entiseen tapaan.

Takana puolentoista vuoden ponnistus

Ajatus Eerikkilässä sijaitsevasta kriketin harjoitusalueesta syntyi viime vuoden tammikuussa. Projekti valmistui Eerikkilän, Opetusministeriön ja Krikettiliiton yhteisvoimin. Krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Scamansin mukaan ajatuksena on kehittää lajia laajalla skaalalla.

– Ruohonjuuritason ”höntsäkriketistä” matalan kynnyksen junnu- ja naiskrikettiin sekä aina huipputason maajoukkueharjoitteluun, Scamans kertoo.

Kriketin pelaaminen huipputasolla vaatii jatkuvaa monipuolista lajiharjoittelua.

– Lyöntihäkkimahdollisuuksia meillä on ollut jo joitakin, mutta syöttöharjoittelumahdollisuudet ovat puuttuneet täysin. Eerikkilän uusi harjoittelualue näkyy varmasti niin maajoukkueen kuin sitä hyödyntävien seurojen tasossa, sanoo Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

Armitage uskoo, että satsaus Eerikkilän harjoittelualueeseen tulee kuittaamaan itsensä, kun koronatilanne helpottaa.

– Silloin päästään taas harjoittelemaan täysvaltaisesti. Esimerkiksi Keravalle ja pari vuotta sitten Vantaalle avatuille kentille on ollut peliaikojen ylittävää kysyntää. Myös kansainvälisesti laadukkaat harjoittelumahdollisuudet kiinnostavat, summaa Andrew Armitage.

Lue seuraavaksi