Kurikan kaupunginjohtajan luottamuspulaan liittyvä aloite raukesi

Kuusi valtuutettua teki aloitteen, jonka mukaan valtuuston pitäisi arvioida kaupunginjohtajan luottamusta. Aloite raukesi.

kuntapolitiikka
Kurikan kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa.
Kurikan kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa.Tuomo Rintamaa / Yle

Kurikassa kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusan luottamuspulaan liittyvä valtuustoaloite ei etene. Se raukesi maanantaina kaupunginhallituksessa, sillä aloitteeseen ei ollut riittävästi allekirjoittajia.

Kuntalain mukaan aloitteessa pitäisi olla neljäsosa valtuutetuista, eli Kurikan tapauksessa 11. Mutta allekirjoittajia oli kuusi, joten aloite raukesi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Rami Ala-Nisula (kesk.) kuitenkin toteaa, että nyt pyritään etsimään kipukohdat ja parantamaan niitä, jotta luottamuselimissä palattaisiin jälleen yhteisymmärrykseen.

– Ainakin kaupunginhallituksen osalta pyritään nyt lisäämään iltakouluja tietyissä asioissa ja vapaata keskustelua muutenkin, sanoo Ala-Nisula.

Kuusi valtuutettua moitti kaupunginjohtajan toimintaa ja avoimuutta. Aloitteen mukaan kaupunginjohtajan ja valtuuston välillä on luottamuspula, kaupunginjohtaja on pyrkinyt ohjaamaan poliittisen harkintavallan käyttöä, eikä kaupunginjohtaja ole esimerkiksi tuonut päätöksentekoon tarvittavia tietoja.

Aiheesta aiemmin: Kurikan kaupunginjohtajan luottamus halutaan punnita