Mökkien vuokraus on piristynyt hurjasti hiljaisen koronakevään jälkeen – esimerkiksi Iin Siltojen matkailukeskuksessa alkaa jo puhelin soida

Valtakunnallisesta Lomarenkaasta kerrotaan, että heillä vuokraustoiminnasta tullut myynti on jo viime kesää edellä.

Mökin vuokraus
Iin Siltojen matkailukeskukseen on valmistumassa uusia pieniä mökkiä yöpymistä varten. Rakennuksen runkoja esittelee Asiakaspäällikkö Tiina Vedman.
Koronapoikkeustilan ei ole annettu estää Iin Siltojen matkailukeskuksen kehittämistä. Asiakaspäällikkö Tiina Vedman esittelee tälle kesälle valmistuvia pikkumökkejä.Päivi Seeskorpi / Yle

Kesälomien lähestyessä kotimaan matkailu on nyt nousussa, onhan ulkomaan reissaaminen vielä pääosin jäissä. Erilaiset vuokramökit ovat hyvin kysyttyjä koko maassa hiljaisen koronarajoituskevään jälkeen.

Kuusamossakin mökkejä välittävästä valtakunnallisessa Lomarenkaassa vuokraustoiminnasta saatu myynti on jo viime kesää edellä. Näin kertoo Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Juha Purhonen.

Ihmisten matkailuhalujen lisääntyminen on huomattu myös Iin Siltojen matkailukeskuksessa. Asiakaspäällikkö Tiina Vedmanin mukaan jo viime viikonloppuna oli mukavasti asuntoautoja ja -vaunuja liikkeellä, ja nyt majoitustiedustelut ovat lisääntyneet.

– Maanantaina oli tosi kiva päivä, tuntui, että kesä tulee ja varauksia tulee. Juhlatilaisuuksia ja vuokramökkejä ja vuokrahuoneistoja kyseltiin, Vedman kertoo.

Koronapoikkeustilan ei ole annettu estää Iin Siltojen matkailukeskuksen kehittämistä. Alueelle nousee juuri uusia 1–2 hengen pikkumökkejä.

– Yleensä kun katsoo aikaisempia vuosia, niin motoristit niissä yöpyvät ja on yhden yön yöpyjiä.

Alueen isommat mökit ovat vielä tällä hetkellä juhannuksen ajaksi pääosin vapaana. Muutamia varauksia on tullut. Tiina Vedman uskoo, että lähiaikoina nämäkin mökit saadaan vuokrattua keskikesän juhlan ajaksi.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)